vereinigte hagel

Hagel heeft in Europa al 66.000 hectare verwoest

Nieuws Weer

Hagel heeft in Europa al 66.000 hectare verwoest

In heel Europa is al meer dan 66.000 hectare aan agrarische gewassen getroffen door hagel. Dat meldt gewasverzekeraar Vereinigte Hagel. Door noodweer in onder andere Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië is het aantal getroffen hectare eind juni in korte tijd verdubbeld.
5 Juli 2021
Meer maatwerk in Brede Weersverzekering

Nieuws Vereinigte Hagel

Meer maatwerk in Brede Weersverzekering

Gewasverzekeraar Vereinigte Hagel maakt meer maatwerk mogelijk in hun Brede Weersverzekering voor komend groeiseizoen. Vanaf dit jaar hoeft geen assurantiebelasting meer worden afgedragen. De verzekeraar verwacht daarom dat telers eerder een verzekering afsluiten. “Verzekeren is nog nooit zo interessant geweest”, zegt directeur Jan Schreuder.
8 Januari 2020
'Politiek moet boer tegemoetkomen'

Interview Jan Schreuder

'Politiek moet boer tegemoetkomen'

'Wat we nu meemaken is extreem. Met nog 14 droge dagen in het vooruitzicht neemt de droogte serieuze vormen aan', realiseert Jan Schreuder, directeur van Vereinigte Hagel, zich. De boeren kunnen zich wapenen met een Brede Weersverzekering, maar slechts 10% maakt hier gebruik van. "De politiek moet nu de boer tegemoetkomen", roept Schreuder op.
25 Juli 2018
100 meldingen van schade door neerslag

100 meldingen van schade door neerslag

De regenmeter van menig boer in de kustregio van Nederland liep afgelopen week over. In de kop van Noord-Holland viel zelfs meer dan 200 millimeter. Dat leidt tot grote schade aan gewassen. Met name aardappelen hebben met problemen te kampen. Schademeldingen stromen binnen bij verzekeraars.
18 September 2017
Verzekeraars melden meer waterschade

Verzekeraars melden meer waterschade

Naar aanleiding van de fikse regenval, die over de kustregio's is getrokken, ontvangt agrarische verzekeraars als Vereinigte Hagel en Agriver steeds meer telefoontjes van akkerbouwers die te maken hebben met wateroverlast. Vooral in aardappelen, uien en peen speelt het probleem.
13 September 2017
Miljoenenschade in Duitse en Belgische akkers

Miljoenenschade in Duitse en Belgische akkers

Tot nu heeft de extreme regenval in Duitsland minstens 40.000 hectare verwoest. Ook In West- Vlaanderen hebben veel boeren schade door de aanhoudende regenval.
6 Juni 2016

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief