Knolzetting

Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Stress voorkomen: meer knollen & hogere opbrengst

Biostimulanten zijn producten met natuurlijke ingrediënten (onder meer aminozuren). Het zijn geen gewasbeschermingsmiddelen en hebben geen directe werking op ziekten of plagen, maar zorgen ervoor dat het gewas beter met abiotische stress kan omgaan. Zo ook de nieuwe biostimulant QUANTIS®.
2 Mei 2022
Gewastour

Gewastour Aardappel - week 32

Meer stengels dan knollen bij de aardappelen

Het loofapparaat is dit jaar bovengemiddeld goed en telt veel stengels. Maar in de aardappelruggen zien sommige telers een compleet ander beeld. Waar de knolzetting begin dit seizoen bovengemiddeld leek, is dat nu bij meerdere aardappeltelers een stuk lager. 
12 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 29

Dit is de knolzetting na koud voorjaar

Met het Nederlandse weer van de afgelopen tijd hebben de aardappelen een flinke groei doorgezet. De eerste aardappelen worden al redelijk grof maar het tal is erg wisselend. Hoeveel aardappelen tellen we onder een plant en hoe lijkt de groei?
23 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 25

Flink veel loof en knollen op aardappelpercelen

Ondanks de hoge temperaturen zijn de aardappelen vorige week goed gegroeid. De eerste percelen sluiten zich en ook het aantal knollen wordt geteld. Hoeveel zijn er dat onder een aardappelplant van het ras Innovator en hoe staat het gewas er voor? 
22 Juni 2021
Boerenbusiness droogteschade Zeeland

Inside Akkerbouw

Gewasontwikkeling in de grond soms dramatisch

Boven de grond is de loofontwikkeling van aardappelen redelijk normaal, maar onder de grond blijft de knolzetting beperkt tot een paar knollen per plant. Dit beeld van de aardappel gewasontwikkeling is in Zeeland op een kwart tot een derde van de percelen van toepassing, schat sectormanager akkerbouw Wim in 't Veld van Van Iperen.
24 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden