Mestprijzen

mest drijfmest

Analyse Mest

Benauwdheid slaat toe bij veehouders door mestafzet

De tijd begint te dringen met het afvoeren van mest en dat is te merken aan de onrust onder de aanbieders. Nu het uitrijden weer is begonnen, lijkt pas duidelijk te worden hoe hoog het mestaanbod is. Alles wordt in een zeer korte tijd aangeboden.
17 Augustus 2023
mest bemesting drijfmest

Analyse mest

Druk nog altijd niet van de ketel op mestmarkt

Ondanks dat het uitrijden op de graanstoppels in zicht is en er meer percelen voor uitrijden vrijkomen, blijven de mestprijzen oplopen. Vraag en aanbod zijn behoorlijk uit balans. Het weer lijkt net als dit voorjaar de komende weken een spelbreker te zijn.
21 Juli 2023
melkveebedrijf mest drijfmest

Analyse mest

Prijsdaling op mestmarkt lijkt ver weg

Er wordt momenteel veel mest aangeboden maar tot handel leidt dat nauwelijks. Door onder andere de afbouw van derogatie moeten veehouders meer afvoeren dan voorheen en dat zorgt wederom voor meer volume op de toch al zo grote mestbult. De mest moet nog steeds duur weg. Ook met het uitrijden op de graanstoppels in aantocht lijkt een prijsdaling ver weg.
29 Juni 2023
mest drijfmest

Analyse Mest

Met nog ruim mestaanbod de zomerperiode tegemoet

Het uitrijdseizoen op bouwland loopt op zijn einde maar de mestputten en silo's zijn in sommige gevallen nog altijd niet leeg. Daardoor blijft er druk op de mestmarkt, waardoor de mestnoteringen van DCA wederom stijgen.
25 Mei 2023
mest drijfmest

Analyse mest

Mestprijzen lopen alsmaar verder op

Er hangen donkere wolken boven de mestprijzen. Het uitrijdseizoen is zo goed als over maar het aanbod is nog altijd erg groot. Mestopslagen zijn nog altijd niet leeg. De mestprijzen doen daarom een stap omhoog volgens de DCA-Mestnoteringen.
11 Mei 2023
vergister biogas monovergister

Opinie Jaap Uenk

Groen gas haalt druk van de mestmarkt

Nu is het nog maar 5%, maar volgens Rabobank komt straks de helft van de mest in biogasinstallaties terecht. Voor veehouders ontstaat een nieuw mestafzetkanaal. Voor het mestbeleid vervalt de noodzaak van een verplichte grondgebondenheid met een GVE-norm per hectare.
10 Mei 2023
mest bemesting

Opinie Jaap Uenk

Stilte voor de storm op de mestmarkt?

Kan de mestmarkt op korte termijn extra miljoenen tonnen rundveedrijfmest opvangen? De nieuwe mestregels uit het 7de actieprogramma en de derogatiebeschikking zijn weliswaar nog niet vastgesteld. Maar met de invoering per 1 maart 2023 is wel duidelijk dat veehouders met de lagere stikstofnormen al snel een stuk minder kunnen bemesten. De mestplaatsingsruimte wordt tot en met 2026 jaarlijks steeds kleiner
6 Februari 2023
melkveebedrijf mest drijfmest

Opinie Jaap Uenk

Friese mestafvoer vijf keer hoger zonder derogatie

Zonder derogatie kan in Friesland 3,7 miljoen ton rundveemest extra op de mestmarkt komen. Dit komt boven op de al ruim 1 miljoen ton afgevoerde mest in 2020. Bij een gelijkblijvende mest- en mineralenproductie loopt de hoeveelheid mestafvoer naar 4,7 miljoen ton vanaf 2026.
3 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden