Joost Derks

champagne

Opinie Joost Derks

Inflatie onder controle? Niet zo snel

Voorlopig gaat 2023 de boeken in als het jaar waarin centrale banken de strijd met inflatie wonnen. In het verleden kwam inflatie echter vaak in golven. Argentinië en Turkije zijn het schrikbeeld als de inflatie in 2024 toch weer oplaait.
19 December 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

'Geldmarkt rekent zeker op renteverlagingen in 2024'

In deze donkere dagen voor de kerst gaf de Amerikaanse centrale bank Fed deze week de hoop mee op renteverlagingen in 2024. De boodschap van de Europese Centrale Bank (ECB) was echter een stuk somberder: de rente blijft nog lang onveranderd op 4%. Maar deze verwachtingen moeten met een korreltje zout worden genomen, legt Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, in Boerenbusiness Valuta.
15 December 2023
yen

Opinie Joost Derks

Opvallende yen-rally heeft wankele basis

De opmars van de Japanse yen staat volop in de schijnwerpers op valutamarkten. Het was een kwestie van tijd voordat de munt na een felle daling wat zou herstellen. Maar handelaren lopen zo wel heel ver vooruit op een zet van de Bank of Japan.
12 December 2023
Londen

Opinie Joost Derks

Kerstinkopen in Londen, dure aangelegenheid

Inflatie trekt nauwelijks meer de aandacht in de financiële wereld. In de eurozone komt dat doordat de inflatie bijna terug is op het doelniveau van de ECB. Zover is het in het Verenigd Koninkrijk niet. Daar staat de Bank of England volgende week voor een lastige beslissing.
5 December 2023
Noorse kroon

Opinie Joost Derks

Nokkie en loonie voelen de pijn van OPEC-uitstel

Het uitstel van een belangrijke OPEC-vergadering belooft weinig goeds voor de wijze waarop lidstaten zich aan afspraken over productiebeperkingen houden. De druk op de olieprijs berooft de Noorse kroon en Canadese dollar voorlopig van opwaarts potentieel.
29 November 2023
verkiezingen

Opinie Joost Derks

Verkiezingsjaar 2024: op deze munten moet je letten

Hoewel de spanning over de Tweede Kamerverkiezingen is opgelopen tot het kookpunt, werkt de uitslag nauwelijks door in de valutawereld. Daar wordt 2024 pas echt een interessant verkiezingsjaar.
21 November 2023
Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

Zwitserse frank voorlopig niet kapot te krijgen

De Zwitserse rente staat een stuk lager dan die in Europa, terwijl de banksector door de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS wat wankeler oogt dan gebruikelijk. Toch heeft de frank zijn rol als veilige haven nog niet verloren.
14 November 2023
china Draak

Opinie Joost Derks

In 2024 staat de renminbi weer op eigen benen

Hardnekkige problemen in de vastgoedsector wakkeren het pessimisme over de Chinese vooruitzichten aan. Maar omdat de economie langzaam wat opkrabbelt, kan de renminbi mogelijk uitgroeien tot een valuta-verrassing in het jaar van de Draak.
7 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden