Joost Derks

china Draak

Opinie Joost Derks

In 2024 staat de renminbi weer op eigen benen

Hardnekkige problemen in de vastgoedsector wakkeren het pessimisme over de Chinese vooruitzichten aan. Maar omdat de economie langzaam wat opkrabbelt, kan de renminbi mogelijk uitgroeien tot een valuta-verrassing in het jaar van de Draak.
7 November 2023
financieel valuta dollar Verenigde Staten

Opinie Joost Derks

Zo wordt de dollar de verrassing van 2024

Deze week neemt de Federal Reserve een nieuw rentebesluit. De kans op een nieuwe renteverhoging is nihil, maar een eerste verlaging laat mogelijk nog lang op zich wachten. Dat wordt nog niet weerspiegeld in de huidige dollarkoers.
1 November 2023
pesos Argentinië

Opinie Joost Derks

Wie zet de Argentijnse economie weer op de rails?

Een verrassende uitslag van de Argentijnse premierverkiezingen zorgt ervoor dat de politieke en economische onzekerheid ook na zondag nog weken aanhoudt. Bovendien is het nog maar de vraag of de komende premier het vertrouwen in de economie en de peso kan herstellen.
26 Oktober 2023
Brexit

Opinie Joost Derks

Wordt Brexit dan toch teruggedraaid?

Op korte termijn wordt de richting van het pond vooral bepaald door de rentebeslissing die de Bank of England (BoE) begin november neemt. Maar op de langere termijn krijgen politieke verschuivingen mogelijk meer vat op de munt dan economische ontwikkelingen.
19 Oktober 2023
dollar

Opinie Joost Derks

Zo kan de Amerikaanse rente de dollar pijn doen

De rente op Amerikaanse staatsobligaties heeft het hoogste niveau bereikt in ruim vijftien jaar. Dat is nu een opsteker voor de dollar. Door de steeds hogere rentelasten van de groeiende staatsschuld, kan die rugwind uiteindelijk omslaan in een tegenwind.
5 Oktober 2023
bier Polen

Opinie Joost Derks

Hier wordt het bier dankzij valutavoordeel goedkoper

Behalve in Nederland zijn ook de prijzen in andere landen omhoog geschoten. In Duitsland kost een literglas bier bijna €15. Dan kan je beter nog een eindje verder doorrijden naar het oosten. Dankzij een dalende zloty wordt dat prijsverschil voorlopig alleen maar groter.
28 September 2023
Bank of England

Opinie Joost Derks

Inflatieopsteker komt precies op goede moment

In het Verenigd Koninkrijk zet de inflatiedaling zich ondanks hogere benzineprijzen gewoon door. Hierdoor staat de Bank of England donderdag voor een lastige keuze: het zekere voor het onzekere nemen of de Britse economie weer wat lucht geven.
21 September 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Hogere rente in strijd tegen meerkoppig monster

De depositorente van de Europese Centrale Bank (ECB) komt op het hoogste niveau ooit te staan. In de maandelijkse podcast Boerenbusiness Valuta vertelt Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, aan presentator Eric de Lijster dat de hogere rente en de nog altijd te hoge inflatie steeds meer pijn gaat doen. Zowel bij ondernemers als de consument.
15 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden