Nederlandse varkensexport

transport Brexit Engeland

Nieuws Varkens

Verenigd Koninkrijk blijft afnemer van varkensvlees

Hoewel de handel in varkensvlees tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie direct na de Brexit een opdoffer kreeg, lijkt dit effect nu deels tijdelijk te zijn geweest. Dat meldt Rabobank in een rapport.
25 Februari 2022
daling omlaag naar beneden

Inside VARKENS

Chinese varkensprijs deze week verder omlaag

De varkensprijs in China staat nog altijd onder druk. Ook de noteringen op de termijnmarkt zakken mee naar beneden. Voor de levermaand september is de prijs ten opzichte van vorige week donderdag opnieuw met 5% gedaald.
27 Mei 2021
china yuan

Inside Varkens

Ruimer aanbod drukt Chinese varkensprijs fors

De prijzen op de Chinese varkenstermijnmarkt moesten vandaag (woensdag 19 mei) opnieuw een flinke veer laten. De noteringen daalden 5% tot het laagste niveau sinds januari. De markt lijkt steeds meer signalen op te vangen over een groeiend varkensaanbod in de tweede helft van het jaar.
21 Mei 2021
euro

Nieuws NVWA

NVWA moet inzicht geven in opbouw tarieven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een bezwaar gegrond verklaard dat in 2018 werd ingediend door vee exporteurs, verenigd in Vee&Logistiek Nederland. Het bezwaar was ingediend inzake de hoge tarieven die de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA) hanteert bij de exportkeuring voor levend vee.
20 Mei 2021
varkenstransport

Inside Varkens

Zo schaden AVP en corona de varkensexport

Het jaar 2020 is afgesloten en inmiddels zijn ook de biggen- en vleesvarkensexportcijfers over de laatste paar weken van het jaar bekend. De coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland hebben een belangrijke rol gespeeld in de totale biggen- en vleesvarkensexport de export, maar hoe erg is de schade precies?
20 Januari 2021
china

Nieuws Varkensexport

Ook Vion mag weer exporteren naar China

Het heeft even geduurd maar, na Westfort en Van Rooi Meat heeft inmiddels ook Vion haar erkenning om naar China te exporteren weer terug.
17 September 2020
varkens - agri

Inside Varkens

Nederlandse varkensexport onderweg naar herstel

De Nederlandse varkenssector heeft een flinke klap gehad door corona. Zo zijn de Nederlandse exportcijfers fors gedaald. Inmiddels kan geconcludeerd worden dat er weer meer geëxporteerd wordt, maar het pre-coronaniveau is nog niet behaald.
26 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox