Diervoeders

VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet verkoop voeders in 2021 groeien

Voergroep Zuid heeft vorig jaar meer voeders verkocht. Het voerconcern uit Deurne geeft aan marktaandeel te hebben gewonnen in elke sector waar het coöperatief bedrijf in actief is. Het aantal leden is met netto vijftig veehouders gegroeid.
2 Februari 2022
De Heus

Inside Mengvoer

Nederlandse mengvoer miljoenen in perspectief

Als laatste van de drie grote mengvoerbedrijven deponeerde De Heus enkele maanden terug stilletjes haar jaarcijfers over 2020 bij de Kamer van Koophandel. De Heus zag de financiële resultaten flink oplopen. Hoewel de winsten in mengvoerland hoog lijken, zijn de marges maar beperkt, aldus analist Guy Sips van KBC Securities. Een overzicht van de resultaten van De Heus, ForFarmers en Agrifirm.
30 September 2021
zwarte soldatenvlieg

Nieuws Protix

'Veehouder moet kweken van insecten onderzoeken'

Koning Willem-Alexander opent dinsdag 11 juni de nieuwe productielocatie van Protix in Bergen op Zoom. Op die locatie worden larven van de zwarte soldatenvlieg gekweekt, waarbij het vet en eiwit als grondstof in diervoeders kan dienen. 'Ook voor veehouders biedt dit kansen', zo vertelde minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) bij de opening.
11 Juni 2019
Nevedi Henk Flipsen

Interview Henk Flipsen

'Voerrantsoen varkens en melkvee op de schop'

Het rantsoen voor varkens en melkvee gaat flink veranderen. Dat heeft vooral te maken met het plan om zoveel mogelijk grondstoffen dicht bij huis te vergaren. Henk Flipsen, de CEO van brancheorganisatie Nevedi, vindt het verstandig om hier proactief mee om te gaan.
24 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox