voergroep zuid

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet verkoop voeders in 2021 groeien

2 Februari 2022 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Voergroep Zuid heeft vorig jaar meer voeders verkocht. Het voerconcern uit Deurne geeft aan marktaandeel te hebben gewonnen in elke sector waar het coöperatief bedrijf in actief is. Het aantal leden is met netto vijftig veehouders gegroeid. "Een mooie prestatie in een uitdagende markt, met daarbij een beter financieel resultaat", aldus algemeen directeur Ronald van de Ven in een verklaring.

De omzet en winst in euro's over afgelopen jaar geeft Voergroep Zuid echter niet prijs. De definitieve cijfers moeten eerst nog door de ledenraad worden goedgekeurd voordat de cijfers worden gepubliceerd. Door de sterk gestegen grondstofprijzen is de omzet van Voergroep Zuid evenwel ook fors gegroeid.

De totale productie van Voergroep Zuid is afgelopen jaar met 2,2% gegroeid tot 685.000 ton. De verkoop van mengvoer aan de pluimveehouderij is met 17% gestegen. In de rundveesector en geitenhouderij groeide de afzet met respectievelijk 11% en 19%. De afzet van varkensvoeders is wel gedaald. In de varkenshouderij is de voerafzet die begin 2021 verloren ging door de saneringsregeling varkenshouderij voor ruim tweederde weer ingevuld met nieuwe klanten, meldt Voergroep Zuid. De varkensmarkt in Zuid-Nederland is met circa 10,6% gekrompen, meldt een woordvoerder. De daling van de afzet blijft volgens echter beperkt tot 5%.

Van de Ven maakt zich grote zorgen over de aanhoudend lage varkensprijzen, in combinatie met de hoge grondstofprijzen. "Dit geeft een enorme druk bij onze klanten in de varkenshouderij." Om varkenshouders die in liquiditeitsproblemen komen iets lucht te geven, heeft Voergroep Zuid begin dit jaar besloten de betalingstermijn voor leden tijdelijk iets op te rekken.

Grip houden op belangrijkste kostenpost
Van de Ven zegt trots te zijn op dit resultaat, te midden van de coronacrisis. "Als vitale sector kon de voerproductie altijd doorgaan. Soms was het een uitdaging om al dat voer tijdig bij de boer in de silo te krijgen. Met de nodige flexibiliteit van onze productiemedewerkers en chauffeurs is het allemaal prima verlopen."

Ook ziet hij een groeiende waardering onder veehouders voor middelgrote voercoöperaties als Voergroep Zuid. "In plaats van geld verdienen voor externe aandeelhouders houden wij graag de focus op het rendement van onze leden. Dat spreekt boeren aan. Het is verstandig als boeren via regionale coöperaties grip houden op hun belangrijkste kostenpost: mengvoer."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
appie 2 Februari 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10896474/voergroep-zuid-ziet-verkoop-voeders-in-2021-groeien]Voergroep Zuid ziet verkoop voeders in 2021 groeien[/url]
begin vh einde...betalingstermijn oprekken...dat heet bulldozeren..betalen moet toch!
2 Februari 2022
Lange betalingstermijn met dikke rente erop
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Nieuws Afzetcijfers 2023

Voergroep Zuid schroeft afzetcijfers verder op

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet mengvoerafzet toenemen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox