Drijfmest

Fotoreportage Agrifoto.nl

Mestmarkt blikt terug op bijzondere start

De mestmarkt heeft een bijzondere seizoensstart achter de rug. Vanaf 16 februari kon er non-stop worden bemest. Allereerst op grasland, maar later ook bouwland. In maart was het echter gedaan met de pret.
18 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Pakt vroege voorjaarsactie goed uit?

Akkerbouwers gingen in februari extreem vroeg het land op en er is een grote kans dat het volgende moment zich pas over 1 maand weer aandoet (gelet op het huidig weerbericht). Ook de drijfmest heeft een plekje gekregen.
10 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Het is nog steeds mest wat de klok slaat

Ook met het beetje regen dat inmiddels is gevallen, hebben loonwerkers en melkveehouders drijfmest kunnen uitrijden, vooral eind februari is een flinke slag geslagen. De putten kunnen nu weer worden gevuld.
8 Maart 2019
mest bemesting uitrijden Bovengronds

Nieuws Mest

Bovengronds drijfmest uitrijden 5 jaar toegestaan

Het bovengronds uitrijden van rundveedrijfmest wordt voor een periode van 5 jaar toegestaan. Dat schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in de Staatscourant. De ontheffing geldt echter alleen voor grasland en veehouders moeten daarnaast aan een flink eisenpakket voldoen.
18 Februari 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Na kwakkelende aanloop is voorjaar vroeg gestart

Na een winter zonder echt winterweer en weinig neerslag, is het voorjaar vroeg van start gegaan. De mesttanks rijden af en aan en ook bij akkerbouwers is veel actie te bespeuren.
18 Februari 2019
mest bemesting sleepvoet

Nieuws Mestaanwending

Sleepvoetbemester blijft, regelgeving niet

Voor melkvee- en loonbedrijven op klei- en veengrond is het 'sleepvoetverbod' een heet hangijzer. Wat de exacte gevolgen zijn van het verbod maakt landbouwminister Carola Schouten dinsdag 19 december duidelijk middels een Kamerbrief. Ook na 1 januari 2019 blijft de bemester, maar de regelgeving verandert wel.
19 December 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief