Koolzaadprijzen

koolzaad

Inside Granen en Grondstof

Canadese koolzaadprijs piekt door droogte

Het tekort aan koolzaad lijkt voorlopig nog niet opgelost. In Canada, ’s werelds grootste exporteur van koolzaad, lijkt de oogst tegen te vallen door hitte en droogte. Dat heeft mogelijk ook gevolgen voor Europa als één van de grote importeurs.
22 Juli 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad wordt weer iets minder schaars

De teelt van koolzaad neemt hard af in populariteit. De teeltomstandigheden zijn lastig en dat maakt het product voor veel telers vaak niet rendabel. Tegelijkertijd is koolzaad wel een zeer waardevolle grondstof. We verwerken het tot eetbare oliën en biodieselbrandstoffen en het restproduct gaat naar de veevoerindustrie. Behoorlijk circulair dus. Door de lage interesse in de teelt was het aanbod jarenlang krap en de prijzen hoog. Daar zou volgens Strategie Grains dit seizoen verandering in kunnen komen.
29 Juni 2021

Marktflits Granen

Tarwe tempert, maar koolzaad knalt door

Met lokaal een flinke portie neerslag in Europa en de Zwarte Zee regio tempert de granentermijnmarkt voor tarwe. Bij koolzaad ligt dat anders. De nieuwe oogst wordt tegen recordprijzen verhandeld.
17 Mei 2021
koolzaad

Inside Granen en Grondstof

Koolzaadnotering schiet naar recordniveau

De prijs van koolzaad is omhoog geschoten de afgelopen weken. Weersproblemen en hoge ziektedruk zorgen voor lagere opbrengstverwachtingen. In combinatie met de toch al lage koolzaadvoorraden zorgt dat voor onrust op de markt.
29 April 2021
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Koolzaadareaal daalt, krap aanbod verwacht

Het jaar 2020 was geen succesvol jaar voor de koolzaadoogst in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa. Veel telers kunnen de risico's niet meer indekken en besluiten over te stappen op alternatieve teelten. Ook voor 2021 zijn de verwachtingen niet heel positief.
7 Januari 2021
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Koolzaadnotering zet opnieuw stappen omhoog

De koolzaadnotering op de Matif in Parijs laat de afgelopen dagen een prijsstijging zien. Een van de redenen hiervoor is de krappe beschikbaarheid van het product in de Europese Unie. Ook de forse vraag naar andere plantaardige producten zoals zonnebloemen en sojabonen zorgt voor een opwaartse notering.
18 November 2020
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Europese import van koolzaad neemt toe

De hoeveelheid koolzaad die wordt geïmporteerd in de EU-28 neemt ieder seizoen verder toe, zo blijkt uit een prognose van het Internationaal Grains Council. Dit is opvallend, omdat de vraag dit seizoen juist kleiner is als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast zet de notering op de Matif in Parijs een forse stap naar boven. Wat is daar de reden van?
5 Oktober 2020
koolzaad oogsten

Inside Granen & Grondstof

Prijs koolzaad hoogste in 3 jaar

Al sinds het najaar is de prijs van koolzaad bezig met een enorme opmars. Op de termijnmarkt Matif steeg de koers sinds eind oktober met 10%. Het prijsniveau is 13,5% hoger dan een jaar eerder. Dit is het hoogste niveau in 3 jaar tijd.
6 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden