Koolzaadprijzen

koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Prijs oliezaden gaat door het dak

Het prijsniveau van koolzaad bevindt zich momenteel op het hoogste niveau in ruim 2,5 jaar tijd. Ook de notering van soja stijgt. Dit komt onder meer door zorgen over de oogst in Zuid-Amerika. Kan de markt voor de oliehoudende zaden het jaar eindigen met verdere verhogingen?
16 December 2019
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Hoge prijs trekt koolzaadteler over streep

Er is een positiever geluid merkbaar bij de teelt van koolzaad in Europa. Dat verwachten de Europese Commissie en het marktbureau Strategie Grains. Het areaal staat op dit moment sterk onder druk, maar de verwachting is dat deze zomer iets meer van het gele goud is ingezaaid.
29 Oktober 2019
zaaien koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Koolzaad: gouden gewas dat niemand teelt

De meeste akkerbouwers hebben een haat-liefdeverhouding met het goudgele gewas koolzaad. De uitdagingen in de teelt zorgen voor de hoogste prijs in 6 jaar. Het grote nadeel is dat de opbrengsten dramatisch slecht zijn in Europa, waardoor er maar weinig product is om te verkopen.
3 September 2019
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Koolzaad getroffen door nieuwe handelsoorlog

Koolzaad is het nieuwste slachtoffer in een handelsoorlog tussen China en Canada. China importeert elk jaar 40% van de Canadese oogst, maar het land heeft de grenzen nu gesloten voor dit oliehoudende zaad uit Noord-Amerika.
25 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden