Provincies

energie koeien biovergister

Analyse Stikstof

Stikstofbeleid raakt steeds meer verzand in chaos

Het stikstofbeleid wordt een steeds grotere chaos. Regels en begrenzingen worden achter elkaar onderuit gehaald. Afgelopen zomer werd de afkap van 25 kilometer ingesteld voor onder meer de emissie van wegverkeer. Milieuorganisatie MOB knabbelt daaraan en bij het RIVM blijkt dit ook niet altijd de grens. Ondertussen focussen Rijk en provincies nog bijna uitsluitend op uitstoot binnen de landbouw.
7 Februari 2022
Mark Rutte

Opinie Krijn J. Poppe

Beslist centrale overheid of samenwerken in de regio?

Van verschillende kanten wordt er gepleit voor meer regie op de ruimtelijke ordening. De rijksoverheid moet dan meer bepalen waar de woningbouw en de bossen komen. Is dat wel verstandig, zo vraagt Krijn Poppe zich af.
7 December 2021
koeien weidegang

Nieuws Stikstofbeleid

PAS gedoe over beweiden definitief van tafel

De provincies bevestigen dat de PAS wetgeving die door de rechter ontoereikend is verklaart geen gevolgen zal hebben voor weidegang. Boeren kunnen met een gerust hart hun dieren laten grazen in de wei, verklaart LTO Noord.
16 April 2020
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Stikstofcrisis

Waarom niet rekenen met minder stikstof varkens?

Waarom wordt de stikstofruimte die de subsidieregeling sanering varkenshouderij oplevert niet meegeteld als effectieve veehouderij stikstofreductie maatregel die dit jaar effect heeft?
2 April 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Flevoland en boeren lijnrecht tegenover elkaar

De provincie Flevoland wil het provinciale stikstofbeleid niet intrekken. Flevolandse boeren wilden daarom niet vertrekken uit het provinciehuis in Lelystad. Zij werden gesteund door Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum van Democratie. Uiteindelijk zijn de boeren op verzoek van LTO Noord zonder resultaat huiswaarts gekeerd.
14 Oktober 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox