Franca Damen

Boerenbusiness

Nieuws Stikstof

Oproep aan PAS-melders: stikstofclaim naar staat

Stichting Stikstof Claim (SSC) stelt de staat aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het stikstofbeleid. SSC roept PAS-melders die financieringsproblemen hebben of zijn stilgelegd na handhaving, dit ook te doen.
2 April 2021
melkveebedrijf koeien

Nieuws Stikstofbeleid

Stikstofruimte veehouderij ontfutseld

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen depositieruimte, die boeren door stikstofmaatregelen creëren, verschuiven naar andere sectoren zoals woningbouw en infrastructuur. Dit is het gevolg van de Spoedwet aanpak stikstof, die deze week in de Staatscourant is gepubliceerd.
27 Maart 2020

BB TV Franca Damen

'Commotie omtrent stikstof is totaal onnodig'

De commotie die is ontstaan nadat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is afgeschoten, is volgens Franca Damen, advocaat bij Kneppelhout, totaal onnodig. De overheid handelt volgens haar bovendien onzorgvuldig, gezien de meetmodellen van het RIVM onbetrouwbaar zijn.
25 Oktober 2019
verbod dicht Boerenbusiness

Achtergrond PAS

Gaat landbouw op slot door PAS-uitspraak?

De Raad van State heeft woensdag 29 mei geoordeeld dat het PAS onvoldoende onderbouwd is om een vergunning voor nieuwe activiteiten te verstrekken. De uitspraak heeft grote gevolgen voor vergunningsaanvragen in het kader van het PAS. Ook bestaat de angst dat de landbouw hierdoor 'op slot' gaat en weidegang wordt tegengewerkt.
31 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden