Shutterstock

Nieuws Stikstof

Oproep aan PAS-melders: stikstofclaim naar staat

2 April 2021 - Linda van Eekeres

Stichting Stikstofclaim (SSC) stelt de staat aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het stikstofbeleid. De stichting roept veebedrijven die een PAS-melding hebben gedaan, financieel in de problemen zitten of zijn stilgelegd na handhaving, op dit ook te doen.

De organisatie heeft een voorbeeldbrief op laten stellen die boeren zonder geldige vergunning naar het ministerie van Landbouw kunnen sturen. "De staat is verantwoordelijk voor de situatie waarin initiatiefnemers met PAS-berekeningen en/of PAS-meldingen sinds 29 mei 2019 verkeren", aldus Stikstofclaim in een verklaring.

De organisatie heeft jurist Franca Damen opdracht gegeven de staat (op voorhand) aansprakelijk te stellen voor alle schade die boeren reeds hebben geleden en/of nog gaan lijden. Damen heeft ook de voorbeeldbrief voor individuele boeren opgesteld. Ook stelt de SSC de overheid op voorhand aansprakelijk voor de schade die kan voortvloeien bij het uitblijven van een zogeheten beoordelingskader voor bemesten en beweiden, waar een natuurvergunning voor nodig kan zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstofstemming

Vreemde Haagse vogels en regeergrage ambtenaren

Achtergrond Stikstofstemming

De les van de trage vorming van de ministersploeg

Achtergrond Stikstofstemming

Herwaardering voor oud-minister in nadagen Rutte 4

Achtergrond Stikstofstemming

‘Dom en ongewenst’ kabinet kruipt naar startblok

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden