Euro

Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Meer loon? De pijn komt later

De euro is de behoorlijk gedaald ten opzichte van andere belangrijke valuta’s. Dat draagt bij aan de hoge inflatie, die samen met de krappe arbeidsmarkt de deur openzet voor hogere lonen.
18 November 2021
euro Boerenbusiness economie

Opinie Joost Derks

Wordt euro het kind van de rekening door de ECB?

Hoe groot zijn de scheuren in het economisch herstel in Europa? De Ifo-cijfers gaan die vraag komende maandag deels beantwoorden. De euro heeft de glijvlucht vast ingezet.
21 Oktober 2021
inflatie

Opinie Joost Derks

Gaat de echte inflatieklap nog komen?

De Europese inflatie heeft het hoogste niveau bereikt in 10 jaar. Dat is vooral een gevolg van oplopende energieprijzen. Hierdoor kan de ECB de hoge inflatie wegwuiven als een tijdelijk effect. Maar als de krapte op de arbeidsmarkt leidt tot hogere lonen, wordt het een heel ander verhaal.
2 September 2021
euro

Opinie Joost Derks

Inflatie in de eurozone? Ja graag!

De Europese inflatie loopt voorzichtig op, maar voorlopig wordt bij de ECB nog lang niet de polonaise ingezet. Die houdt de rente waarschijnlijk nog heel lang laag. Maar hoe kan het dan dat de euro oploopt ten opzichte van de dollar?
27 Mei 2021
Boerenbusiness vrolijk

Opinie Joost Derks

Is dit het droomscenario voor Europese economie?

Het is lastig te zien door alle lockdownmaatregelen die het dagelijks leven deels lamleggen, maar de Nederlandse economie staat er eigenlijk best goed voor. De glijvlucht die de euro heeft ingezet, maakt de vooruitzichten zelfs nog iets rooskleuriger.
25 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Joost Derks

Nederland stemt de gulden weg

Vlak na de introductie van de euro, had ongeveer de helft van de bevolking graag vastgehouden aan de gulden. Een paar jaar later was dat nog een derde, terwijl de verkiezingsuitslag erop wijst dat nu nog maar een kwart van de Nederlanders de euro wil inruilen voor de gulden.
18 Maart 2021
Brexit

Nieuws Joost Derks

Brexit: de pijnpunten en een opvallende winnaar

Na 5 weken brexit kan voorzichtige de balans worden opgemaakt van hoe goed het handelsakkoord in de praktijk werkt. Het is al duidelijk dat het bij Europese controles in de Ierse Zee en bij schaaldierexport flink schuurt voor de Britten. Toch is het pond aan een knappe opmars bezig.
4 Februari 2021
euro klem

Politiek SGP

SGP ziet de euro als een aflopende zaak

De landbouwparagraaf van het concept-verkiezingsprogramma van de SGP legt de nadruk op een beter verdienmodel. Verduurzaming is geen proces van enkele jaren, maar kost een generatie. Opvallend is de conclusie dat de euro op den duur economisch en financieel onhoudbaar is.
11 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden