Euro

euro scheiding

Opinie Joost Derks

EU ruziet over geld, komt er een scheiding aan?

De Europese Unie maakt elke paar jaar flink ruzie over geld. Waarschijnlijk eindigen de onderhandelingen straks weer in een halfslachtig compromis, maar vroeg of laat moeten er echte knopen worden doorgehakt.
29 Mei 2020
Brexit euro ierland Engeland verenigd koninkrijk

Opinie Joost Derks

Discussie eurobonds blijft opborrelen

De beurskoersen schieten de laatste weken omhoog, maar de euro gaat juist hard omlaag. De munt kreeg donderdagavond echter een impuls toen er een akkoord kwam over een corona-steunpakket. Eurobonds zijn daarin niet opgenomen. Het is een kwestie van tijd voordat die discussie opnieuw opborrelt.
10 April 2020
Brussel Europa

Inside Rente

ECB gaat rente voorlopig niet verhogen

De Europese Centrale Bank (ECB) vergaderde 6 juni en beleggers keken reikhalzend uit naar wat Draghi te vertellen had. Verwacht werd dat hij meer zou vertellen over de nieuwe steun voor de commerciële banken (in de vorm van speciale leningen) en over de renteplannen van de bank.
7 Juni 2019
financieel euro valuta

Opinie Joost Derks

Leiden verkiezingen tot een koersschok van de euro?

Nederland en Groot-Brittannië gaan donderdag 23 mei naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen, waarna de rest van Europa zondag 26 mei volgt. Kan een grote zege van populistische partijen de euro doen wankelen?
22 Mei 2019
euro

Inside Rente

Een sterkere euro in het verschiet

Het jaar 2018 was het jaar van de dollar. Toen aan het begin dit jaar duidelijk werd dat de Fed de rente in 2018 en 2019 een aantal keer wil verhogen, en de Europese Centrale Bank (ECB) meldde dit maar 1 keer te doen, zakte de euro-dollarkoers van 1,25 naar uiteindelijk 1,14.
5 April 2019
financieel euro biljetten

Opinie Edin Mujagic

Eurozone heeft wondermiddel voor de euro

De diagnose luidt: te hoge schulden. Ik heb het dan over het kernprobleem van de eurozone. Wat van tijd tot tijd (als het economisch minder gaat of als het goed gaat en de rentes stijgen) voor spanningen zorgt, is het feit dat veel eurolanden te hoge schulden hebben.
11 Januari 2019
financieel euro valuta

Opinie Joost Derks

20 jaar euro, tijd om de balans op te maken

Na 20 jaar euro is het een mooi moment om de balans op te maken. Dankzij de nieuwe munt kreeg de Nederlandse export een boost en hoeven we op vakantie vaak niet meer lastig te rekenen met vreemde valuta. De munt is echter nog lang niet perfect.
3 Januari 2019

Marktflits Valuta

Onrust leidend op valutamarkten

Het is onrustig op de verschillende valutamarkten. Dit heeft meerdere oorzaken. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, licht de markten toe.
3 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden