Notering B-peen

peen

Analyse Peen

Rookgordijn wordt opgetrokken op peenmarkt

Het is in aanloop naar Pasen weleens drukker geweest in de peenhandel. Een wat tegenvallende vraag vanuit Oost-Europa en de import van nieuwe peen uit Egypte zetten een beetje een rem op de markt. De voorraadpositie lijkt haast de doorslaggevende factor hoe de stemming in de markt wordt geduid.
Vrijdag 13:30 uur
peen peenoogst

Analyse Peen

Paaspremie topkwaliteit peen op een brede markt

Van Paasdrukte is vooralsnog geen sprake in de peenhandel. Het blijft maar een beetje door hobbelen. Dat heeft deels te maken met tegenvallende vraag vanuit Oost-Europa en deels met dwingend aanbod van peen die om kwaliteitsreden weg moet.
15 Maart 2024
peen

Analyse Peen

Peenmarkt zou wel wat actie kunnen gebruiken

Het wil maar niet gaan lopen in de peenhandel. Zowel op de teler als aan de exportkant blijft het maar een lauwe bedoening. Met dwingend aanbod dat boven de markt blijft hangen, lijkt daar niet snel verandering in te komen.
8 Maart 2024
peen foodbusiness

Analyse Peen

Harde realiteit daalt langzaam in op peenmarkt

Het blijft kwakkelen op de peenmarkt. Aanbod van partijen waarvan de kwaliteit hard achteruit gaat blijven de stemming bepalen. Dat zou voor de prijsvorming nog niet eens slecht hoeven zijn als er maar vraag is. Daar schort het aan.
1 Maart 2024
peen peenoogst

Analyse Peen

Donkere lucht boven peen wil nog niet opklaren

Aanbod van matige peen die weg moet hangt als een grauwe sluier boven de peenmarkt. Samen met een matige export helpt dat de stemming niet. Dat wil niet zeggen dat er later in het seizoen geen opleving komt; maar eerst hierdoorheen.
23 Februari 2024
peen

Analyse Peen

Vraag naar peen zakt terug door matige export

Taai, stroef, stug, stroperig allemaal termen die voorbij kwamen om de peenmarkt te duiden deze week. Kopers en verkopers weten gewoon niet bij elkaar te komen. Het resultaat is dat er in de praktijk heel weinig wordt verhandeld.
16 Februari 2024
peen

Analyse Peen

Zeker nog geen gelopen race in de peen

Stemming is en blijft een ongrijpbaar iets. Een paar weken terug blaakten telers van vertrouwen, maar die positieve verwachtingen hebben een deukje opgelopen. Voor op de lange termijn kan er zeker nog wat moois in het verschiet liggen, maar voor de directe verkoop is de peenmarkt stug.
9 Februari 2024
peen

Analyse Peen

Telers met goede peen houden de deur dicht

Tussen vragen en krijgen wil nog weleens een verschilletje zitten. Dat hoort bij het onderhandelingsspel. Tussen wat sommige telers vragen voor peen en wat spoelers willen betalen is geen sprake van een verschilletje maar van een gapend gat. Wie gaat naar wie toe bewegen?
2 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden