Notering B-peen

peen foodbusiness

Analyse Peen

Harde realiteit daalt langzaam in op peenmarkt

Het blijft kwakkelen op de peenmarkt. Aanbod van partijen waarvan de kwaliteit hard achteruit gaat blijven de stemming bepalen. Dat zou voor de prijsvorming nog niet eens slecht hoeven zijn als er maar vraag is. Daar schort het aan.
1 Maart 2024
peen peenoogst

Analyse Peen

Donkere lucht boven peen wil nog niet opklaren

Aanbod van matige peen die weg moet hangt als een grauwe sluier boven de peenmarkt. Samen met een matige export helpt dat de stemming niet. Dat wil niet zeggen dat er later in het seizoen geen opleving komt; maar eerst hierdoorheen.
23 Februari 2024
peen

Analyse Peen

Vraag naar peen zakt terug door matige export

Taai, stroef, stug, stroperig allemaal termen die voorbij kwamen om de peenmarkt te duiden deze week. Kopers en verkopers weten gewoon niet bij elkaar te komen. Het resultaat is dat er in de praktijk heel weinig wordt verhandeld.
16 Februari 2024
peen

Analyse Peen

Zeker nog geen gelopen race in de peen

Stemming is en blijft een ongrijpbaar iets. Een paar weken terug blaakten telers van vertrouwen, maar die positieve verwachtingen hebben een deukje opgelopen. Voor op de lange termijn kan er zeker nog wat moois in het verschiet liggen, maar voor de directe verkoop is de peenmarkt stug.
9 Februari 2024
peen

Analyse Peen

Telers met goede peen houden de deur dicht

Tussen vragen en krijgen wil nog weleens een verschilletje zitten. Dat hoort bij het onderhandelingsspel. Tussen wat sommige telers vragen voor peen en wat spoelers willen betalen is geen sprake van een verschilletje maar van een gapend gat. Wie gaat naar wie toe bewegen?
2 Februari 2024
peen

Analyse Peen

Wordt enthousiasme teler over peenmarkt beloond?

Kwaliteit blijft toch wel het thema op de peenmarkt. Het zijn vooral spoelers bezorgd zijn om de kwaliteit en nog belangrijker bewaarbaarheid van de peen. Sommige telers zijn bijna overmoedig geworden denken en schroeven de vraagprijs haast met de dag op. Het zijn haast twee parallelle werkelijkheden waarin kopers en verkopers leven.
26 Januari 2024
peen foodbusiness

Analyse Peen

Echt goede peen is nauwelijks te krijgen

De op zijn zachtst gezegd uitdagende omstandigheden tijdens de peenoogst afgelopen herfst zijn ook terug te zien in de koeling. Dat biedt perspectief voor telers met goed houdbaar product. Dat hebben ze zelf maar al te goed in de gaten.
19 Januari 2024
peen gele peen

Analyse Peen

Lastig om vraag en aanbod van peen samen te brengen

Tussen de peen die aangeboden wordt en de peen waar kopers naar op zoek zijn zit nogal een gat. Peen die beschikbaar komt zijn vooral de partijen die niet meer te houden zijn in de bewaring. Verwerkers zoeken juist naar de betere partijen.
12 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden