Notering B-peen

peen foodbusiness

Analyse Peen

Echt goede peen is nauwelijks te krijgen

De op zijn zachtst gezegd uitdagende omstandigheden tijdens de peenoogst afgelopen herfst zijn ook terug te zien in de koeling. Dat biedt perspectief voor telers met goed houdbaar product. Dat hebben ze zelf maar al te goed in de gaten.
19 Januari 2024
peen gele peen

Analyse Peen

Lastig om vraag en aanbod van peen samen te brengen

Tussen de peen die aangeboden wordt en de peen waar kopers naar op zoek zijn zit nogal een gat. Peen die beschikbaar komt zijn vooral de partijen die niet meer te houden zijn in de bewaring. Verwerkers zoeken juist naar de betere partijen.
12 Januari 2024
peen foodbusiness

Analyse Peen

Het kan werkelijk al kanten heen op de peenmarkt

De eerste week van het nieuwe jaar laat geen trendbreuk zien op de peenmarkt. Telers zetten hoog in en spoelers zijn weinig bereid daarin mee te gaan. De bewaarbaarheid van peen is wel een punt van aandacht. Daar vergissen sommigen zich behoorlijk in.
5 Januari 2024
akkerbouw peen

Analyse Peen

Telers en spoelers maken zich niet druk

In de dagen tussen kerst en nieuwjaar gebeurt er doorgaans niet veel op de agrarische markten. Peen is daarop dit jaar geen uitzondering. Verschillende spoelers draaien of op minimale bezetting of zijn helemaal dicht. Telers hebben de moeizame oogst nog vers in het geheugen en zijn nog niet erg geneigd te verkopen.
29 December 2023
peen

Analyse Peen

Wordt kwaliteit de scherprechter in de peen?

De week voor kerst is het weleens drukker geweest voor spoelers. Dat komt grotendeels omdat de kopers uit Oost-Europa zich wat meer gedeisd houden. Hoe dan ook, telers trekken zich daar weinig van aan.
22 December 2023
peen peenoogst

Analyse peen

Laatste loodjes op het land, peenafzet loopt terug

De strijd in het veld om de laatste peen is ook deze week nog aan de gang. Dit zorgt weer voor wat werkvoorraad bij de spoelers. Maar waar de afzet vorige week nog prima liep, is het nu allemaal wat minder. De stemming onder de telers blijft echter goed.
15 December 2023
peen peenoogst

Analyse Peen

Het is worstelen om de laatste peen te rooien

Worstelen en hopen dat de peen nog een beetje fatsoenlijk boven komt. Wat dat betreft is er in de omstandigheden bij de oogst niet veel veranderd. Op de markt is wel wat rumoer. Oost-Europese kopers dienen zich aan en dat helpt de stemming in de hele peenketen.
8 December 2023
peen

Analyse Peen

Langzaam maar zeker wordt de strijd gestreden

Het is een hele strijd, maar beetje bij beetje komt de peen uit de grond. Tot veel aanbod leidt dat overigens nog niet direct. Deze week is er wel wat meer vraag naar gespoelde peen en dat zorgt voor reuring ondanks dat er weinig op de boer wordt gekocht.
1 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden