Farmel

Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Producent van kindervoeding Ausnutria heeft een omzetgroei gerealiseerd van ruim 11%. De brutowinst steeg nog harder. De onderneming groeit qua afzet vooral door in China en behaalt daar stevige winstmarges. Risico's moeten ondertussen goed worden gemanaged.
31 Maart 2022
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Het aandeel PlanetProof-melk in Nederland groeit. Ook het aantal gecertificeerde legpluimveebedrijven dat onder het keurmerk produceert, neemt snel toe, zo blijkt uit cijfers van Stichting Milieukeur.
16 Maart 2022
supermarkt Jumbo

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Jumbo breidt het 1 ster Beter Leven-keurmerk uit naar een groter deel van haar huismerk zuivelassortiment. Vanaf juni zijn de producten beschikbaar in alle Jumbo winkels en online. Tot nog toe neemt slechts een beperkte groep melkveehouders deel en is de extra duurzaam geproduceerde melk in slechts een deel van de Jumbo-filialen te koop.
2 Februari 2022
vuist zuivel

Achtergrond Melk

Winnaars en verliezers op Nederlandse zuivelmarkt

De Nederlandse melkmarkt is flink in beweging geweest in 2021. De melkprijs is hard omhoog gegaan, maar de aanvoer is geslonken. Dat was nog niet alles. Ook heel wat veehouders maakten de overstap naar een andere verwerker. Meer dan 300 miljoen kilo melk vond een andere plek.
29 December 2021
Ausnutria

Inside Melk

Zuivelreus Yili overweegt bod op Ausnutria

De Chinese zuivelreus Yili overweegt een bod uit te brengen op Ausnutria. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen in de financiële wereld.
4 Oktober 2021
Veco Zuivel

Nieuws Melk

Farmel troeft Farm Dairy af bij overname Vecozuivel

Zuivelhandelaar en dienstverlener Farmel neemt Veco Zuivel over. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Farmel geeft met deze stap concurrent Farm Dairy het nakijken.
28 September 2021
yoghurt kwark

Inside Melk

Farmel boekt meer omzet, maar minder winst in 2020

Zuivelhandelaar Farmel heeft over 2020 een behoorlijke omzetstijging geboekt. Opnieuw. Het was vooral dankzij de verkoop van meer melkpoeder en boter. De winst pakte iets lager uit.
15 September 2021
ruwvoer weidehooi Agrifoto

Nieuws Overname

Farmel neemt afscheid van fouragehandel

Handelhuis Farmel uit Emmeloord gaat per 1 januari stoppen met de afdeling Farmel Feed. Het bedrijf wil zich verder focussen op de verdere wereldwijde groei in de zuivelhandel. Farmel Feed wordt gekocht door 2 kopers.
24 December 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief