Bedrijfsnieuws Farmel

Farmel melktransport

Nieuws Zuivel

CEO Kempenaar weg bij zuivelhandelaar Farmel

Jetze Kempenaar vertrekt eind deze maand bij zuivelhandelaar en melkverwerker Farmel. De CEO legt op eigen initiatief zijn werk neer.
24 Januari 2023
Farmel

Nieuws Zuivel

Farmel blijft groeien na moeilijke fase in 2021

Farmel Holding, het moederbedrijf van zuivelhandelaar Farmel, had in 2021 een moeilijk jaar door verliezen op de termijnmarkt. Hierdoor werd verlies gemaakt, met name in de vaste zuivel, en namen de kortetermijnschulden toe. Toch blijft het bedrijf op het groeispoor zitten en wordt over 2022 weer een positief resultaat verwacht.
9 Januari 2023
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Producent van kindervoeding Ausnutria heeft een omzetgroei gerealiseerd van ruim 11%. De brutowinst steeg nog harder. De onderneming groeit qua afzet vooral door in China en behaalt daar stevige winstmarges. Risico's moeten ondertussen goed worden gemanaged.
31 Maart 2022
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Het aandeel PlanetProof-melk in Nederland groeit. Ook het aantal gecertificeerde legpluimveebedrijven dat onder het keurmerk produceert, neemt snel toe, zo blijkt uit cijfers van Stichting Milieukeur.
16 Maart 2022
supermarkt Jumbo

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Jumbo breidt het 1 ster Beter Leven-keurmerk uit naar een groter deel van haar huismerk zuivelassortiment. Vanaf juni zijn de producten beschikbaar in alle Jumbo winkels en online. Tot nog toe neemt slechts een beperkte groep melkveehouders deel en is de extra duurzaam geproduceerde melk in slechts een deel van de Jumbo-filialen te koop.
2 Februari 2022
vuist zuivel

Achtergrond Melk

Winnaars en verliezers op Nederlandse zuivelmarkt

De Nederlandse melkmarkt is flink in beweging geweest in 2021. De melkprijs is hard omhoog gegaan, maar de aanvoer is geslonken. Dat was nog niet alles. Ook heel wat veehouders maakten de overstap naar een andere verwerker. Meer dan 300 miljoen kilo melk vond een andere plek.
29 December 2021
Ausnutria

Nieuws Melk

Zuivelreus Yili overweegt bod op Ausnutria

De Chinese zuivelreus Yili overweegt een bod uit te brengen op Ausnutria. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen in de financiële wereld.
4 Oktober 2021
Veco Zuivel

Nieuws Melk

Farmel troeft Farm Dairy af bij overname Vecozuivel

Zuivelhandelaar en dienstverlener Farmel neemt Veco Zuivel over. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Farmel geeft met deze stap concurrent Farm Dairy het nakijken.
28 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox