Economische groei

economie

Nieuws CBS

Sterk economisch herstel in 2021, maar grijze wolk blijft

De economie is vorig jaar met 4,8% gegroeid, blijkt uit de eerste berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is voldoende om de krimp van 2020 goed te maken. Ondanks het sterke herstel en de krapte op de arbeidsmarkt, hangt er wel een grijze wolk boven de Nederlandse economie, aldus hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.
15 Februari 2022
euro klem inflatie

Nieuws Rabobank

Corona en inflatie remmen economische groei in 2022

De nieuwe golf aan coronabesmettingen en de hoge inflatie remmen komend jaar de economische groei, voorziet Rabobank. Eerdere ramingen zijn naar beneden bijgesteld. De Nederlandse economie groeit dit jaar naar verwachting met 4,5%. In 2022 is de economische groei 2,9%, zo is de prognose. Hoge kosten drukken in verschillende sectoren op de marges, zo ook in de landbouw.
8 December 2021
economie

Nieuws CBS

Bbp hoger dan voor corona, maar onzekerheid blijft

De economie is afgelopen kwartaal 1,9% gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal. Dit toont een eerste berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan. Het bruto binnenlands product (bbp) was in het derde kwartaal 5% groter dan een jaar eerder en ligt voor het eerst weer hoger dan voor de coronacrisis.
16 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden