Rundvleesexport

slachterij rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Amerikanen houden rundvleesexport stabiel

Rundvleesexporteurs in de Verenigde Staten zijn koersvast te noemen. De export van rundvlees loopt namelijk vrijwel gelijk aan vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en de US Meat Export Federation.
8 November 2019
slachterij rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Rundvleesexport Verenigde Staten neemt af

De export van rundvlees uit de Verenigde Staten komt over augustus lager uit dan vorig jaar, zo tonen nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) aan. Dit komt met name doordat de export naar Zuid-Korea behoorlijk geslonken is, terwijl in juni en juli nog een recordniveau werd neergezet.
15 Oktober 2019
slachterij rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Australië verdubbelt export rundvlees naar China

De rundvleesexport vanuit Australië naar China is in de eerste 7 maanden van het jaar met 65% toegenomen. Daarmee staat het land op het punt de grootste rundvleesmarkt van Australië te worden. De oorzaak? Afrikaanse varkenspest.
27 September 2019
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Export

Nederlands rundvlees mag weer naar Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft de invoerbeperkingen op rundvlees uit een aantal lidstaten van de Europese Unie opgeheven. Dit maakt dat Nederland voor het eerst in bijna 20 jaar weer rundvlees naar het land kan exporteren, zo zegt de Europese Commissie vrijdag 27 september.
27 September 2019
rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Zuid-Korea stuwt export Amerikaans rundvlees

De drijvende kracht achter de Amerikaanse rundvleesexport is Zuid-Korea, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Zuid-Korea importeerde over juli 6% meer dan vorig jaar. Opvallend is dat Japan, de grootste markt voor het Amerikaanse rundvlees, juist terrein moet inleveren. 
11 September 2019
slachterij rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Minder Amerikaans rundvlees naar Japan

De Verenigde Staten hebben in juni minder rundvlees richting Japan geëxporteerd, al blijft het land nog steeds de grootste ontvanger van Amerikaans rundvlees. Daarentegen is er in de zesde maand van het jaar juist fors meer naar Taiwan uitgevoerd.
8 Augustus 2019
rundvlees varkensvlees

Nieuws Mercosur en Brexit

Groot aanbod rundvlees dreigt door handelsdeals

De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown. Volledige toegang tot belangrijke exportmarkten en een snelle toegang tot China zijn volgens het Deense vleesconcern nu essentieel.
10 Juli 2019

BB TV Cor Pierik

Waar gaat rundvlees uit Nederland naar toe?

Nederland is een ijverige handelaar in rundvlees. Zowel de import als export van rundvlees is de laatste 6 jaar gestegen. Maar, uit welke landen wordt het vlees ingevoerd, en wat zijn de favoriete exportbestemmingen voor Nederland?
18 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden