Keteninnovatie

melkveebedrijf koeien

Inside Melk

5 trends die Amerikaanse zuivelsector in 2021 raken

Het jaar 2020 werd in de zuivelsector ook gedomineerd door de coronacrisis. Afzetmarkten voor melkpoeder, kaas en boter vielen weg en marktpartijen spraken in het voorjaar zelfs van de slechtste weken ooit. Met name in de Verenigde Staten werden kwetsbaarheden blootgelegd. Wat kunnen de Amerikanen van 2021 verwachten?
29 Januari 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Food

'De consument wordt de gamechanger in foodsector'

Dat 'coronajaar 2020' veranderingen teweeg heeft gebracht in de foodsector is inmiddels bekend, maar waaraan moet je dan precies denken? Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan van Vision on Food moet je dan denken aan meer korte ketens, de veelbesproken eiwittransitie en de culturen in Nederland. 'De consument wordt de gamechanger.'
28 Januari 2021
Unilever thailand Bankok

Nieuws Unilever

Unilever komt met plan om waardeketen te verbeteren

Unilever heeft afgelopen week een plan gepresenteerd om tot een inclusievere samenleving te komen en de levensstandaard van de waardeketen te verhogen. De voedingsmiddelengigant wil onder andere door een 'leefbaar loon' een stap in de goede richting zetten.
26 Januari 2021
melk zuivel

Nieuws Innovatie

Landbouwinnovaties scoren goed in Top 100

Van alle innovaties van de KVK Innovatie Top 100 komen er 16 vanuit de food- en agrisector. Met een zesde en achtste plaats voor respectievelijk AQysta en ElkeMelk scoort de agrarische sector goed. De grote prijs ging uiteindelijk naar de Somnox Slaaprobot.
21 Januari 2021
ketting keten

Opinie Kees Maas

Ook een keten heeft een zwakste schakel

De afgelopen jaren is de globalisering van de voedselketen steeds verder geperfectioneerd. Vergaande afspraken over volume, kwaliteit, prijs, logistiek en financiering maakt dat de landbouwsector ongekend heeft kunnen groeien. En zich heeft ontwikkeld tot een onmisbare schakel in de wereldwijde voedselvoorziening.
22 Mei 2020
aardappelen boerderijwinkel

Achtergrond Boerderijverkoop

Maakt corona de weg vrij naar korte ketens?

Boodschappen doen bij de boer om de hoek is steeds populairder. De coronacrisis heeft dat enthousiasme verder aangewakkerd. De gewenste vorming van kortere ketens komt daarmee in een stroomversnelling. Wat is er van die ontwikkeling over een paar maanden nog over?
2 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief