LTO Melkprijsvergelijking

kaas Cheddar

Inside Melkprijsvergelijking

Melkprijs VS gooit hoge ogen in LTO-vergelijking

De Amerikaanse klasse III melkprijs is in juni volledig over de kop gegaan en stijgt met ruim driekwart ten opzichte van de prijs in mei. Ook enkele andere melkprijzen stijgen flink, tegelijk met een aantal forse dalers. FrieslandCampina beland net als vorige keer in de middenmoot in de melkprijsvergelijking van LTO.
31 Juli 2020
melk zuivel melkverwerking yoghurt

Inside Melk

RFC heeft snelst dalende Europese melkprijs

De Europese melkprijzen uit de LTO-melkprijsvergelijking hebben zich deels uit de negatieve sferen weten te trekken. Helaas geldt dit niet voor de melkprijzen van onder andere FrieslandCampina en twee Duitse verwerkers. RFC noteert in mei de meest forse daling.
3 Juli 2020
melk zuivel melken

Achtergrond Melkprijsvergelijking

Europese melkprijs over 2019 niet zaligmakend

De gemiddelde melkprijs die de Europese zuivelondernemingen uit de LTO melkprijsvergelijking in 2019 uitkeerden moet onderdoen voor de prijs van 2018. Willem Koops (ZuivelNL) en Wil Meulenbroeks (LTO) gaven tekst en uitleg op de jaarlijkse presentatie van de melkprijsvergelijking.
26 Juni 2020
melken melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Sombere sfeer in LTO melkprijsvergelijking

Danone heeft als enige Europese verwerker in april haar melkgeld verhoogd, zo blijkt uit de nieuwste LTO melkprijsvergelijking. Veel prijzen blijven gelijk, maar ook een groot aantal worden naar beneden bijgesteld. Vooral de Ierse en Britse melkprijs tonen een somber beeld.
29 Mei 2020
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Inside Melk

Vrije val voor Ierse en Belgische melkprijzen

Dat het coronavirus grip krijgt op de zuivelprijzen wordt duidelijk in de LTO melkprijsvergelijking over de maand maart. Vrijwel alle Europese melkverwerkers stellen hun prijs naar beneden bij. Het Belgische Milcobel duikt als eerste prijs onder de €30 per 100 liter en ook de 3 Ierse verwerkers stellen hun prijs drastisch bij.
1 Mei 2020
melk glas

Inside Melk

LTO: Vrijwel alle Europese melkprijzen blijven stabiel

Inmiddels hangt er veel onzekerheid rond op de zuivelmarkt door de coronacrisis. In de LTO-melkprijsvergelijker is deze onzekerheid nog niet volledig terug te zien. Het merendeel van de Europese melkprijzen bleef stabiel.
30 Maart 2020
melk

Inside Melk

Europese melkprijzen toonbeeld van stabiliteit

LTO Nederland heeft de Europese melkprijzen bekend gemaakt over januari 2020. De melkprijsvergelijking staat voor deze maand in het teken van stabiliteit. Er heeft weinig verandering plaats gevonden, op een enkele prijs na.
28 Februari 2020
melk zuivel

Inside Melk

Milcobel trekt aandacht in LTO-melkprijsvergelijking

In de LTO-melkprijsvergelijking van december gaat Granarolo nog steeds aan kop. De grootste stijger is de prijs van het Belgische Milcobel en ook FrieslandCampina noteert hoger dan november. De gemiddelde melkprijs steeg met €0,26 ten opzichte van vorige maand.
3 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden