Bedrijfsnieuws ForFarmers

ForFarmers

Nieuws Veevoer

Theo Spierings per direct weg bij ForFarmers

Theo Spiering is wegens gezondheidsredenen gedwongen op te stoppen als CEO bij ForFarmers. Hij wordt permanent opgevolgd door Pieter Wolleswinkel. Daarmee lijkt er na een reeks wisselingen duidelijkheid te ontstaan in de top van het beursgenoteerde veevoerconcern.
3 April 2023
ForFarmers

Achtergrond Jaarcijfers 2022

ForFarmers wil scoren met biologisch en bijproducten

Aan alles proef je dat ForFarmers - naast de grootste mengvoerfabrikant in Europa - ook marktleider wil worden op duurzaamheid. Biologisch en bijproducten moeten het antwoord worden op de mengvoerafzet die in 2022 opnieuw fors terugliep. Met Theo Spierings als nieuwe kapitein aan boord wil de beursgenoteerde veevoerreus een andere richting inslaan, zo werd bij de toelichting op de vandaag gepubliceerde jaarcijfers ook opnieuw bevestigd door COO Pieter Wolleswinkel (links) en CFO Roeland Tjebbes. 
23 Februari 2023
ForFarmers

Nieuws Jaarcijfers 2022

ForFarmers ziet voerafzet fors slinken in roerig jaar

ForFarmers heeft in 2022 behoorlijk minder voer afgezet dan in het jaar daarvoor. Ondanks de fors gestegen prijzen voor voergrondstoffen en energie weet het beursgenoteerde veevoerconcern in een roerig jaar de winstteruggang te beperken. Het dividend gaat wel wat omlaag.
23 Februari 2023
Walter Gerritsen

Interview Walter Gerritsen

'Veel vertrouwen in herziene koers ForFarmers'

Walter Gerritsen is sinds dit jaar voorzitter van FromFarmers, de boerencoöperatie die te boek staat als de grootste minderheidsaandeelhouder van het beursgenoteerde veevoerconcern ForFarmers. FromFarmers gaat onder zijn bewind meer zichtbaar worden belooft hij. Daarbij is Gerritsen vol vertrouwen in de herziene koers van ForFarmers, hoewel de prestaties de afgelopen jaren tegenvielen. 'Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe CEO, Theo Spierings, in een jaar tijd veel kan klaarstomen.'
22 Januari 2023
ForFarmers

Nieuws Veevoer

ForFarmers en Vleuten Voeders sluiten nieuwe deal

ForFarmers en Vleuten Voeders gaan vanaf 2023 met elkaar verder op basis van nieuwe afspraken. Daarmee valt het doek voor het veelbesproken dochterbedrijf Vleuten-Steijn Voeders waar ForFarmers sinds 2016 100% eigenaar van was. De familie Van der Vleuten wordt in de nieuwe constructie deels eigenaar van de Joint-Venture.
18 Januari 2023
ForFarmers

Nieuws Veevoer

Nog geen groen licht voor Britse fusie ForFarmers

Wederom een tegenvaller voor de geplande fusie tussen de Britse tak van ForFarmers en 2Agriculture. De Britse toezichthouder CMA sloeg eind december aan op deal, omdat de vrees bestaat dat het fusiebedrijf te veel marktkracht krijgt. Hierop hebben beide voerbedrijven aanpassingen voorgesteld, maar daarmee gaat de karteldienst niet mee akkoord.
9 Januari 2023
ForFarmers

Nieuws Veevoer

Kartelwaakhond slaat aan op Britse fusie ForFarmers

ForFarmers kondigde in juli aan dat de Britse tak van het veevoederbedrijf gaat fuseren met 2Agriculture, een voerbedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat zich uitsluitend richt op de pluimveesector. De plannen stuiten echter op tegenwind, omdat de Britse toezichthouder (CMA) heeft besloten om een Fase 2-onderzoek te gaan doen.
22 December 2022
ForFarmers

Interview Wolleswinkel & Tjebbes

ForFarmers: deur open voor stap buiten Europa

Groen en groei is volgens de directie van ForFarmers geen tegenstelling. En de zoektocht naar nieuwe markten is geen gesloten boek. 'In principe is geen land te ver. Wel is het zo dat we zorgvuldig rondkijken en geen overhaaste stappen zetten. In tegenstelling tot de eerder geformuleerde ambities is het toetreden tot nieuwe markten geen doel op zich meer', reageren en COO Pieter Wolleswinkel CFO Roeland Tjebbes op de herziene strategie van het beursgenoteerde veevoerconcern. 
17 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox