Oogst 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

December: werk op het land en in de schuur

Er hoefden in december niet meer veel werkzaamheden op het land te worden uitgevoerd. Wel was er tijd om de laatste suikerbieten te rooien en was er tijd voor de grondbewerking. Ook in de schuur, bijvoorbeeld bij dealers, is heel wat te beleven.
24 December 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Dit was de extreme oogst van 2018

Met nog 11 dagen resterend in het huidige jaar, kunnen we terugblikken op een extreem oogstseizoen. Dat begon al met het graan, dan vroeg en snel van het land kwam. De echte pijn werd gevoeld bij de maïs, bieten, uien en aardappeloogst.
20 December 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Grondbewerking als jaarafsluiting

Terwijl vorig jaar tot nog begin februari suikerbieten werden gerooid, is het dit jaar begin december al gebeurd. Ook de grondbewerking loopt voor op schema, waardoor het jaar zeer vroeg kan worden afgesloten.
10 December 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Zo worden pinda's geoogst in de VS

Terwijl in Nederland met name suikerbieten gerooid worden, vindt in de Amerikaanse staat Oklahoma een andere oogst plaats: pinda's. Dat gebeurt met speciale oogstmachines.
6 December 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Naast bieten en cichorei is er ook een bijzondere oogst

Terwijl in Nederland suikerbieten en cichorei worden gerooid, zijn akkerbouwers in Texas bezig met de oogst van katoen. Een bijzonder schouwspel. Begin november zagen we nog hoe de tulpen werden geplant.
3 December 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Bietenrooiers staan in the picture

Het zijn voornamelijk bietenrooiers die eind november 'in the picture' staan. Veel rooiwerk wordt naar voren gehaald, mede door de mooie omstandigheden en snelle campagne. Echter, ook de bollenoogst is aan de gang.
26 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Rooimachines kunnen vroeg in het vet

De oogst van onder meer aardappelen en suikerbieten verliep dit najaar zonder haperingen. In veel gevallen werd de oogst versneld afgerond, deels door een mindere opbrengst en ideale omstandigheden.
23 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogstwerk van Iowa tot Drenthe

Akkerbouwers over heel de wereld waren aan het einde van de maand oktober bezig met de oogst. In de provincie Drenthe met de suikerbietenoogst, terwijl in de Amerikaanse staat Iowa korrelmaïs werd gedorst.
19 November 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox