Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Nieuws Melk

Devaluatie Roepie zuur voor FrieslandCampina

Engro Foods, het Pakistaanse dochterbedrijf van FrieslandCampina, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar flink meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst nam bijna met een derde toe. Door de devaluatie van de Pakistaanse Roepie is de situatie in euro's uitgedrukt beduidend minder positief.
25 April 2023
FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina en Natuurmonumenten uiteen

FrieslandCampina en de vereniging Natuurmonumenten verlengen hun meerjarige samenwerking niet, maar doen op projectbasis nog wel een aantal zaken samen. Dit melden beide partijen in reactie op een uitgelekt bericht.
6 April 2023
FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina sluit nieuwe duurzame lening af

FrieslandCampina heeft voor €300 miljoen leningen  aangetrokken op met name de Duitse markt. Het gaat om een 'Schuldschein', waarvan de rente lager is als een aantal duurzame doelen wordt behaald.
6 April 2023
Agrifirm FrieslandCampina Haver

Nieuws Agribusiness

Leden FrieslandCampina telen voor vegaproducten

FrieslandCampina en Agrifirm zijn een pilotproject begonnen waarbij dertig melkveehouders haver en soja telen. De gewassen worden gebruikt als grondstof voor de productie van plantaardige voedingsmiddelen. Bij succes wordt de proef volgend jaar opgeschaald.
3 April 2023
FrieslandCampina

Nieuws Melk

Fitch vindt winst BBB goed voor FrieslandCampina

De sterke politieke oppositie tegen de milieupolitiek van de regering, zoals twee weken geleden week bleek bij de provinciale verkiezingen, houdt de risico’s voor de melkveehouderij waarschijnlijk beperkt en pakt daarmee ook niet slecht uit voor FrieslandCampina.
28 Maart 2023
FrieslandCampina Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond CEO FrieslandCampina

Baas FrieslandCampina is van adel en ‘wild at heart’

Er is iets tussen FrieslandCampina en bier. De ene CEO ging van de melk naar het bier, de nu aantredende komt uit het bier en gaat de melk in. Cees 't Hart, die zijn successen bij FrieslandCampina voortzette bij Carlsberg, gaat nu met pensioen. Nieuwkomer Jan Derck van Karnebeek (foto), vandaag aangekondigd als de nieuwe CEO van FrieslandCampina, is nog minder ver in zijn carrière.
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina stelt nieuwe CEO aan

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouwsector waar hij pas kort als CEO actief was. 
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Melk

Meer zekerheid voor niet-leden FrieslandCampina

FrieslandCampina wil dit jaar nog meer melkveehouders overhalen om lid of leverancier te worden dan vorig jaar. Het liefst heeft het bedrijf meer leden, maar ook leveranciers zijn welkom. FrieslandCampina biedt hen onder meer 10 jaar afnamezekerheid aan.
13 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox