Trendrapport Varkens & Voer

Analyse Varkens

December gaat varkensprijs niet prikkelen

Terwijl de biggenprijzen voorzichtig opkrabbelen, zit de varkensmarkt nog altijd op slot. En er zijn weinig aanknopingspunten dat de situatie snel verbeterd. n deze maandanalyse bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen.
1 December 2021

Trendrapport Varkens & Voer

Bodem in varkens en biggen op laag niveau

Terwijl de varkens- en biggenprijzen op een laag niveau een bodem hebben gevonden, stijgen de voerkosten. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en de vooruitzichten? In deze maandanalyse bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen.
4 November 2021

Trendrapport Varkens & Voer

Varkensmarkt ontregeld door AVP en corona

Het zijn pittige tijden op de varkens- en biggenmarkt nu de afzet in Duitsland spaak loopt. Ook Nederland heeft daar veel last van. In dit trendrapport analyseren we de situatie vanuit het licht van de wereldmarkt. 
19 Oktober 2020

Trendrapport Varkens & Voer

AVP brengt varkensmarkt van zijn à propos

De varkens- en biggenprijzen hebben, na een stabiele zomerperiode, een knauw gekregen door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland. De markt is daardoor behoorlijk verstoord, wat zich in Nederland met name uit in de biggenhandel. In dit trendrapport analyseren we naast de varkens- en biggenmarkt, ook de voer, mest en de financiële markten.
25 September 2020

Trendrapport Varkens & Voer Pro

Varkens en biggenmarkt vlak door de zomer

De varkens- en biggenprijzen bleven in augustus op hun plek. Wel speelde er zich van alles af, zoals een ruim aanbod en exportbeperkingen naar China. Dit en meer lees je in het trendrapport over de maand juli. Het rapport is exclusief voor Varkens & Voer Pro-abonnees.
3 September 2020

Trendrapport Varkens & Voer

Lucht op varkensmarkt klaart weer op

De afzet van vleesvarkens stond de afgelopen weken zwaar onder druk, doordat de Duitse slachterij Tönnies dicht zat. Na een flinke koersval hebben de varkens- en biggenprijzen echter een bodem gevonden. De lucht op de varkensmarkt klaart bovendien voorzichtig op. 
31 Juli 2020

Trendrapport Varkens & Voer

Varkensmarkt incasseert tik na tik

De tegenslagen volgen zich snel op. De afzet van vleesvarkens staat onder druk, nu de Duitse marktleider Tönnies dicht zit. En daar komt de Chinese exportban op Nederlands varkensvlees nog eens bovenop. Dit raakt ook de biggenafzet. De voerprijzen laten ook een daling zien.  Klik hier om het rapport te openen. 
2 Juli 2020

Trendrapport Varkens & Voer

Varkensmarkt leeft van dag tot dag

De situatie op de varkensmarkt is hoogst onzeker nu slachterijen worden gesloten, vanwege corona-besmettingen onder het personeel. Dit terwijl de markt net weer vriendelijker aan begon te voelen. Op de voer- en mestmarkt begint droogte steeds meer een thema te worden. 
29 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief