Trendrapport Varkens & Voer

Trendrapport Varkens & Voer

Het is meer herfst dan voorjaar op varkensmarkt

De varkensprijzen zijn gekelderd, net als de zeugenprijzen. Ook de biggenprijzen staan onder grote druk. Waar komt de druk vandaan en wat zijn de verwachtingen voor de komende tijd? En hoe is de situatie op de voer- en mestmarkt? 
29 April 2020

Trendrapport Varkens & Voer

Varkensprijzen lopen hard van stapel

De varkensprijzen begonnen 2020 nog twijffelachtig, maar zin in de achterliggende weken hard gestegen. Dit terwijl het coronavirus in Chian de vleesexport belemmert. Ook de biggenprijzen verbreken record na record. Wat zijn de vooruitzichten voor de komende maanden en wat is de situatie op de voer- en mestmarkt?
28 Februari 2020

Trendrapport Varkens & Voer Pro

Varkensprijs begint 2020 tussen hoop en vrees

Zowel de varkens- als biggenprijzen zijn in de achterliggende weken tot grote hoogte gestegen. Met de jaarwisseling in het verschiet, neemt de markt gas terug. Wat zijn de vooruitzichten voor 2020, en wat is de situatie op de voer- en mestmarkt?
27 Januari 2020

Trendrapport Varkens & Voer

Correctie varkensprijs geen reden voor paniek

Zowel de varkens- als biggenprijzen zijn in de achterliggende weken tot grote hoogte gestegen. Met de jaarwisseling in het verschiet, neemt de markt gas terug. Wat is de verwachting voor 2020, en wat is de situatie op de voer- en mestmarkt? Klik hier om het rapport te lezen. 
24 December 2019
slachterij varkenshouderij varkens varkensvlees

Inside Varkens

Slachtcijfers laten piekmoment zien

We zitten momenteel in een periode waarin de slachtcijfers pieken. De slachterijen is er daarbij veel aan gelegen om de haken te vullen, waardoor het aanbod met de week krapper wordt.
24 November 2019

Trendrapport Varkens & Voer

Varkensprijs door niets of niemand te stoppen

De varkensprijzen zetten forse stappen naar boven en de jarenoude records worden verbroken. Ook de biggenprijzen trekken aan. Waar is de opleving aan te danken en hoelang houdt deze aan?
22 November 2019

Trendrapport Varkens & Voer

Kan varkensprijs nog een stap zetten?

De varkensprijzen bewegen stabiel, maar op een hoog niveau. Vanwege de extreem goede export naar China hangt een verhoging in de lucht. Waarom kwam dit in oktober niet tot uiting in de noteringen en wat zijn de verwachtingen voor november?
23 Oktober 2019
varkenshouderij biggen varkens

Inside Varkens

Biggenmarkt komt beter in balans

De biggenmarkt is in september beter in balans gekomen, al wordt oktober waarschijnlijk nog wel een zwakke maand qua afzet. 
29 September 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief