Aardappeloogst 2018

aardappelen aardappeloogst rooien Engeland UK aardappelrooier

Inside Aardappelen

Engeland: late oogst en lage opbrengsten

Terwijl in Nederland en andere West-Europese landen het grootste deel van de aardappelen geoogst is, begint in Engeland aardappeloogst net op gang te komen. Akkerbouwers wachten zo lang mogelijk om te profiteren van nagroei. Hoe is de situatie aan de overkant van het kanaal? 
22 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Aardappeloogst verloopt vlot en droog

Het extreme groeiseizoen voor aardappelen wordt afgesloten met een oogst die bijzonder vlot en droog verloopt. Van Zeeuws-Vlaanderen tot Groningen kunnen rooiers onvermoeid hun werk doen in het stof.
19 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Rooimachines gaan in stofwolken gehuld

Het rooien van uien, aardappelen en suikerbieten gebeurt op veel plekken dit jaar met grote stofwolken. Tot half oktober blijft het mooi nazomerweer, waardoor de oogst in sneltreinvaart verloopt.
15 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw aardappeloogst transport

Inside Aardappelen

Aardappelopbrengst in Polen valt tegen

Het wordt inmiddels steeds duidelijker dat de Poolse aardappelopbrengst fors lager uitpakt. Eerdere prognoses van het Poolse economische instituut voor de landbouw (de IERGZ) zijn verder verlaagd.
5 Oktober 2018

Inside Agrifoto.nl

Oogst suikerbieten verloopt in volle vaart

De bietenfabrieken in Nederland staan te springen om suikerbieten. Gunstige omstandigheden bij het rooien, zorgen ervoor dat de oogst voorspoedig loopt. De rooiers rijden van  Zeeuws-Vlaanderen tot Noordoost-Groningen.
4 Oktober 2018
aardappelen rooien winter sneeuw aardappelrooier

Inside Aardappelen

Sneeuw en vorst bedreigen Canadese (aardappel)oogst

Na flinke regenval hebben de Canadese akkerbouwers nu met sneeuw en vorst te maken. Dat is niet alleen een probleem voor de graangewassen, maar ook voor de aardappeloogst. Die is namelijk nog lang niet overal afgerond.
3 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

Hoeveel lager eindigt de Franse oogst?

Dat ook de aardappeloogst in Frankrijk tegenvalt, is een feit. Wat de exacte opbrengst is, blijft echter giswerk. De cijfers van de overheid en telersorganisatie UNPT lopen sterk uiteen. Wat is waar en op welk cijfer komt de opbrengst?
2 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Nagenieten van unieke maïsoogst

Op veel plaatsen in het zuiden en oosten van Nederland is de maïsoogst bijna ten einde. Het was een zeer bijzondere oogst. Afgezien van extreem lage opbrengsten, verliep de 'campagne' in een razend tempo. Akkerbouwers zijn nog erg druk.
2 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden