Kringlooplandbouw

Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Achtergrond Kringlooplandbouw

Kringloopplan Schouten bepaald niet waterdicht

Het realisatieplan voor de omslag richting kringlooplandbouw is maandag 17 juni door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gepresenteerd. Voor dit project werkte zij samen met een klankbordgroep van veehouders en akkerbouwers. Het lukte deze groep echter niet om tot een unaniem advies te komen.
18 Juni 2019
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Kringlooplandbouw

Minder regeldruk speerpunt in kringloopvisie

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) tracht met minder regeldruk de omslag naar kringlooplandbouw vorm te geven, staat in het realisatieplan dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maandag 17 juni heeft gepubliceerd. 
17 Juni 2019
financieel euro

Nieuws Kringlooplandbouw

Schouten: 'Boer betaalt prijs voor goedkoop voedsel'

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) presenteert maandag 17 juni haar visie over kringlooplandbouw. De overheid gaat hier jaarlijks honderden miljoenen euro's in investeren. "Voedsel is hier ongelooflijk goedkoop. Boeren betalen daar de rekening van", zo zegt zij in een interview met het Algemeen Dagblad.
17 Juni 2019
veevoer voer brok

Achtergrond Voer

Gaat mengvoerafzet fors krimpen?

De voersector ziet en verwacht een dalende mengvoerafzet, zo zei brancheorganisatie Nevedi vorige week. Frank Verhoeven, adviseur op het gebied van kringlooplandbouw, is van mening dat de sector zichzelf ten doel moet stellen jaarlijks niet meer dan 3 miljoen ton af te leveren aan de melkveehouderij. Dit is nu nog ruim 4 miljoen ton.
3 Juni 2019
zonnepanelen grasland melkveebedrijf bemesting

Opinie Herre Bartlema

Kringlooplandbouw: de 4 juistheden van bemesting

Onze landbouwministers, die na de Tweede Wereldoorlog de overgang van een laagproductieve naar een hoogproductieve landbouw moesten organiseren, konden ook beschikken over ruime budgetten. Dan is succesvol beleid verzekerd, zeker als slim wordt omgesprongen met dat budget.
7 Mei 2019
akkerbouw flevoland

Opinie Ramon Klaassens

Nieuwe kloof in de landbouwsector?

Kringlooplandbouw is de laatste periode een veelbesproken onderwerp. Sommigen zien kringlooplandbouw als een nieuw thema en anderen zien het als het zoveelste thema waarmee we aan de slag moeten. Maar, is dit onderwerp wel zo nieuw en moeten we hiermee aan de slag, of zijn de eerste stappen al gezet?
22 Februari 2019
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Analyse Kringlooplandbouw

Hoeveel krimpt veestapel bij kringlooplandbouw?

Een groei van de Nederlandse veestapel en agrarische export lijkt niet haalbaar bij de uitvoering van de kringloopvisie van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Sterker nog, het is niet ondenkbaar dat 25% van de veestapel verdwijnt in deze visie.
29 Januari 2019
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Landbouwbeleid

Schouten zet nieuwe stap in praktisch mestbeleid

Na de publicatie van de landbouwvisie door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) meldde de sector dat het concreter moest. In een Kamerbrief zet ze de eerste stappen tot realisatie van haar visie.
23 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden