Zonneparken

energie zonnepanelen zonnepark

Nieuws Energie

Opmars zonneparken gestuit?

Ondernemers die in Friesland een zonnepark op een landbouwperceel willen bouwen, moeten hun plannen in de ijskast zetten. Vorige week woensdag besloten Provinciale Staten van Friesland dat deze plannen voorlopig niet behandeld mogen worden.
4 Juni 2020
zonnepanelen zonneenergie Verenigde Staten

Achtergrond Energie

De opkomst van zonneparken in Nederland

Steeds vaker wordt landbouwgrond in Nederland gebruikt voor het realiseren van zonneparken. Hoe interessant is dit voor agrarisch ondernemers? Wat is het rendement en welke grond komt hiervoor in aanmerking?
30 Maart 2020
Green Farm Energy

Achtergrond Energie

Zonne- en windpark: waar en hoeveel?

Door het Klimaatakkoord verschijnen in steeds hoger tempo wind-en vooral zonneparken in het agrarische landschap, ondanks verzet van boer en burger. In de conceptversie van de zogenaamde Regionale Energiestrategie (RES) zijn of worden de nieuwe zoekgebieden voor zonnevelden en windmolens aangegeven.
17 Maart 2020
Green Farm Energy

Aangeboden door Green Farm Energy

'Zonnepark zo fleurig en duurzaam mogelijk maken'

Steeds meer boerengrond wordt gebruikt om zonnepanelen te plaatsen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt een positieve ontwikkeling, vindt Pieter van der Vlugt van RVR Loonbedrijf, al moeten we ook zuinig omgaan met kostbare landbouwgrond. De terreinbeheerder van De Groene Hoek in Hoofddorp zette daarom in op een demontabele aanpak.
17 December 2019
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws VAB-locaties

Brabant wil oude stallen omtoveren tot zonnepark

Noord-Brabant zit met veel lege stallen in de maag. Daarom heeft de provincie bedacht om zonneparken te realiseren op oude stalgronden. Dit voorkomt verloedering en zorgt tevens voor groene energie.
5 December 2019
energie zonnepanelen zonneenergie

Aangeboden door Green Farm Energy

Direct investeringsruimte met zonne-energie

Het dak van uw bedrijfsgebouw benutten of een hoger rendement op uw landbouwgrond? Investeren in zonne-energie is op dit moment zeer interessant. Green Farm Energy begeleidt agrariërs van A tot Z én biedt financiële zekerheid met 15 jaar vooruitbetaalde huur.
17 Oktober 2019

Inside Grond

Hoeveel grond gaan zonneparken inpikken?

Steeds meer grond wordt gebruikt voor zonneparken, maar om hoeveel areaal gaat het eigenlijk? Nog belangrijker: wat betekent dit voor de grondmarkt? Dat vertelt Anne Jan Doorn in deze eerste update over de grondmarkt.
11 September 2019
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

Zijn zonnepanelen boven aardappelen de toekomst?

De KU Leuven heeft de eerste aardappelen die geteeld zijn onder een zonnepark geoogst. Volgens de universiteit zijn zonnepanelen boven landbouwgrond de toekomst, omdat landbouwgrond simpelweg kostbaar is.
5 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden