Bietenoogst 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Bietenrooiers staan in the picture

Het zijn voornamelijk bietenrooiers die eind november 'in the picture' staan. Veel rooiwerk wordt naar voren gehaald, mede door de mooie omstandigheden en snelle campagne. Echter, ook de bollenoogst is aan de gang.
26 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogstwerk van Iowa tot Drenthe

Akkerbouwers over heel de wereld waren aan het einde van de maand oktober bezig met de oogst. In de provincie Drenthe met de suikerbietenoogst, terwijl in de Amerikaanse staat Iowa korrelmaïs werd gedorst.
19 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Bijzondere bietenoogst blijft voortduren

Zelfs in de maand november worden onder schitterende omstandigheden suikerbieten gerooid; in sommige gebieden is regen zelfs welkom. Van Brabant tot Groningen rijden de rooiers.
8 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Bieten en aardappelen moeiteloos gerooid

De suikerbieten en aardappelen zijn gedurende oktober zonder veel moeite gerooid. Het aanhoudende nazomerweer heeft daar mede voor gezorgd. In deze fotoserie van Agrifoto kijken we terug op verschillende rooiers.
29 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogst suikerbieten loopt op rolletjes

De oogst van suikerbieten loopt in alle landsdelen op rolletjes. In extreme gevallen moet zelfs beregend worden om netjes te kunnen rooien. Ook de aardappeloogst kent een soepel verloop.
25 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Rooimachines gaan in stofwolken gehuld

Het rooien van uien, aardappelen en suikerbieten gebeurt op veel plekken dit jaar met grote stofwolken. Tot half oktober blijft het mooi nazomerweer, waardoor de oogst in sneltreinvaart verloopt.
15 Oktober 2018
akkerbouw suikerbieten suiker bietenhoop bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Zoete bieten compenseren minderopbrengst niet

Begin oktober zijn alle suikerfabrieken in Duitsland begonnen aan hun campagne voor 2018/2019. Zoals verwacht liggen de opbrengsten dit jaar fors lager. De verschillen per deelstaat en regio zijn echter groot. De hoge suikerpercentages kunnen de wortelopbrengst niet compenseren.
9 Oktober 2018

Inside Agrifoto.nl

Oogst suikerbieten verloopt in volle vaart

De bietenfabrieken in Nederland staan te springen om suikerbieten. Gunstige omstandigheden bij het rooien, zorgen ervoor dat de oogst voorspoedig loopt. De rooiers rijden van  Zeeuws-Vlaanderen tot Noordoost-Groningen.
4 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox