Fosfaatmonitor

koeien

Nieuws Normen

Sector aan goede kant van fosfaat- en stikstofnorm

De fosfaat- en stikstofproductie van de Nederlandse veestapel zat in het derde kwartaal van 2019 opnieuw onder de gestelde plafonds. Dat blijkt uit de brief die minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) 21 november aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
21 November 2019
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Fosfaatmonitor

Sector blijft onder fosfaat- en stikstofplafond

Het is de veehouderijsector gelukt om in het tweede kwartaal van het jaar onder het stikstof- en fosfaatplafond te blijven. Dat schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) dinsdag 20 augustus in een Kamerbrief, op basis van de Fosfaatmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
20 Augustus 2019
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Politiek

Race tegen de stikstofklok voor melkveehouderij

Waar eerst de blik met name gericht was op fosfaat, dreigt nu stikstof de Nederlandse melkveehouderij in de wielen te gaan rijden. De stikstofuitstoot door melkvee is te hoog. Binnen 5 maanden moet de melkveesector maatregelen nemen, anders volgt een generieke korting.
15 Februari 2019
melkveebedrijf koeien oormerk

Nieuws Fosfaatmonitor CBS

Melkveehouderij blijft ruim onder fosfaatplafond

De fosfaatproductie in de Nederlandse melkveehouderij blijft ruim onder het sectorplafond, zo blijkt uit de fosfaatmonitor van het CBS over het derde kwartaal.
9 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden