Zuivelanalyse 2018

gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Opinie Pierre Berntsen & Roel Jongeneel

Leren van de zuivelcrisissen

De afgelopen 10 jaar zijn er in de zuivelmarkt 2 crisissen geweest. De eerste vond plaats in 2009, toen de prijzen naar een dieptepunt kelderden. Van november 2007 tot en met mei 2009 daalde de boerderijprijs in de Europese Unie (EU) met meer dan 50%. Na 2013 ging het opnieuw mis.
14 Januari 2019
FrieslandCampina

Nieuws Zuivelanalyse 2018

De terugval van een trotse zuivelcoöperatie

Wat is er aan de hand met FrieslandCampina? De eens zo fiere zuivelcoöperatie krijgt de een na de andere tegenvaller te verwerken, is er in geslaagd haar leden-melkveehouders in recordtempo van zich te vervreemden en blinkt uit in half of helemaal niet communiceren. Weet de coöperatie zelf nog wel waar het heen wil?
7 Januari 2019
melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Zuivelanalyse 2018

Grondgebondenheid: een stip op de horizon?

Al jaren zoemt het rond in de sector: een stip op de horizon is nodig. Vóór de introductie van het fosfaatrechtenstelsel was het een belangrijk thema, want met een grondgebonden visie zou het stelsel niet nodig zijn. Echter, het rechtenstelsel kwam er toch en is nu bepalend voor de toekomst. Waar staat de sector over 20, 30 of 50 jaar?
3 Januari 2019
windenergie tulpen melkveebedrijf koeien weidegang nederland flevoland

Nieuws Zuivelanalyse 2018

Komt er een kentering op de grond- en vastgoedmarkt?

Hoe zal de grond- en vastgoedmarkt voor melkveebedrijven er in 2019 uitzien? Makelaars verwachten dat de fosfaatrechten en investeringen in het verwijderen van asbestdaken een grote invloed gaan hebben. Wat staat de melkveehouderij te wachten?
31 December 2018
melk zuivel melkveebedrijf kaas

Opinie Wouter Baan

In 2019 weer de focus op melkpoeder en kaas

Wanneer je met het vliegtuig op Schiphol landt en de terminal inloopt, dan zie je het direct: Nederland is een zuivelland bij uitstek. Je oog valt op de fraaie wandafbeeldingen met daarop melkkoeien. Beelden die bij mij een gevoel van trots en passie ophalen.
27 December 2018
voer koeien koeienstal

Nieuws Zuivelanalyse 2018

Rust, reinheid en regelmaat door automatisch voeren

Ongeveer 10 jaar nadat Schuitemaker de voerrobot 'Innovado' lanceerde, schaalt het bedrijf de productie langzaam op. Vele testbeurten later is het concept praktijkrijp. Staan we aan de vooravond van een revolutie op het bedrijf? Productspecialist Pieter Vos en marketingmanager Robbert Holtkamp vertellen meer.
24 December 2018
Boerenbusiness

Nieuws Zuivelanalyse 2018

De zuivelanalyse ligt weer op de mat

De derde editie van de Boerenbusiness Zuivelanalyse ligt weer bij abonnees op de mat. Ook dit jaar staat de analyse vol met achtergrondverhalen, opinies en niet te vergeten de analyse over de zuivelmarkt.
21 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden