Ruwvoerprijzen

gras melkveebedrijf

Analyse Ruwvoer

Het wil nog geen voorjaar worden in de voerhandel

Het aanhoudende natte weer doet de stemming onder veehouders geen goed. Daar krijgt ook de ruwvoermarkt een staartje van mee. De overschakeling op een voorjaarsrantsoen loopt niet overal even soepel.
Dinsdag 17:30 uur
bierbostel

Analyse Ruwvoer

Bijproducten zorgen voor leven op voermarkt

Het zijn geen spannende tijden in de ruwvoerhandel. De vaste klanten doen wat ze moeten doen, maar verder is er niet veel te beleven. In de bijproducten blijft het wel rommelen. Voor veehouders wordt de markt steeds vriendelijker.
9 April 2024
gerst gerstestro gerstoogst

Analyse Ruwvoer

Structuurpoducten doen het goed op ruwvoermarkt

Een korte werkweek door Pasen, het weer en een overspannen mestmarkt maken de meeste stemming op de ruwvoermarkt. De vrije dag is vooral van invloed op de bijproducten. Door het natte en zachte weer groeit het gras lekker door. Met een schuin oog wordt ook al gekeken naar het maïsareaal dat we kunnen verwachten nu het zaaien van zomergranen (na de extreem natte herfst en winter) niet van een leien dakje gaat.
2 April 2024
kuilmais

Analyse Ruwvoer

Aanbod goede snijmaïs houdt niet over

In de bijproducten blijft het rommelen. Voor verschillende stromen met handelaren aan de bak om de afzet rond te krijgen. Bij snijmaïs is de situatie omgekeerd en is het zoeken naar goede maïs. Hooi en stro zijn de stabiele factor in de fouragehandel.
26 Maart 2024
bierbostel

Analyse Ruwvoer

Bijproduct worden steeds vriendelijker voor kopers

Het is niet bijster druk op de ruwvoermarkt. Vooral in kuilgras is weinig te doen, melden handelaren. In de bijproducten blijft het daarentegen rommelen. Voor kopers wordt de markt steeds vriendelijker.
19 Maart 2024
gras ruwvoertour2020

Analyse Ruwvoer

Voorjaarskriebels remmen vraag naar ruwvoer

Het is niet de drukste tijd in de fouragehandel. Hooi en stro loopt goed door maar in maïs en kuilgras is het weleens drukker geweest rond deze tijd van het jaar volgens handelaren. De steekvaste bijproducten komen na een paar roerige weken in wat rustiger vaarwater.
12 Maart 2024
mest bemesting drijfmest

Analyse Ruwvoer

Voorjaar trekt meer aandacht dan voermarkt

Het tot nu toe natte maar zachte voorjaar trekt de aandacht bij veehouders. Voer raakt daardoor een beetje uit beeld. Wat gedaan moet worden gebeurt natuurlijk gewoon, maar dat het rantsoen kritisch tegen het licht houden loont, lijkt sommige veehouders te ontgaan. In de enkelvoudige grondstoffen en bijproducten zijn namelijk behoorlijke verschuivingen.
5 Maart 2024
ruwvoer

Analyse Ruwvoer

Bijproducten zorgen voor leven op stabiele voermarkt

Het is niet de drukste tijd van het jaar voor ruwvoer. Dat is in de bijproducten wel anders. Van schaarste in bijproducten is geen sprake meer. Het wordt voor veehouders een stuk vriendelijker.
27 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden