Ruwvoerprijzen

ruwvoer perspulp Agrifoto3

Analyse Ruwvoer

Aanbod goed ruwvoer houdt niet over

De ruwvoermarkt zit in een tamme fase. De meeste veehouders hebben het winterrantsoen rond en schaven alleen op details bij. Het aanbod van vooral goed kuilgras, snijmaïs en bijproducten houdt alleen niet over.
Gisteren 17:30 uur
winter veevoer voer koeien koeienstal kou

Analyse Ruwvoer

Ruwvoermarkt schakelt over naar wintermodus

Het weideseizoen zit er zo goed als op en de meeste veehouders zijn over op het winterrantsoen. Dat is ook in de voerhandel te merken. Het vaste werk loopt goed door, uitschieters zitten er niet veel tussen. Volgens handelaren past dat ook wel bij de tijd van het jaar.
29 November 2022
stro strobalen Agrifoto3

Analyse Ruwvoer

Krapte zorgt voor beweging op de ruwvoermarkt

Het vaste werk loopt goed door volgens verschillende fouragehandelaren. Verder is het aan de rustige kant. Dat is overigens ook niets vreemds voor deze tijd van het jaar. Uitzondering zijn de bijproducten. Die blijven goed gevraagd maar het aanbod is dan weer aan de krappe kant.
22 November 2022

BB TV Jos Groot Koerkamp

'Beschikbaarheid mais- en graszaad flink geslonken'

Europa heeft een extreem droge zomer achter de rug. Wat betekent dit voor ruwvoerposities van melkveehouders in Nederland? En wat doet de droogte met de beschikbaarheid en prijzen van gras- en maiszaad? Deze vragen leggen we voor aan Jos Groot Koerkamp, commercieel manager bij zadenleverancier Limagrain. 
9 November 2022
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Analyse Ruwvoer

Kopers zoeken voer waar koeien melk van geven

De oogst van snijmaïs is zo goed als afgerond. Daarmee keert de rust weer een beetje terug bij fouragehandelaren. Het werk loopt wel goed door zo geven verschillende handelaren aan. De droge zomer heeft zijn sporen nagelaten in de ruwvoerpositie bij verschillende veehouders.
25 Oktober 2022
stro strobalen

Analyse Ruwvoer

Prijzen stro en weidehooi zetten stapje omhoog

De vraag naar ruwvoeders is aanhoudend goed en dat resulteert deze week in hogere prijzen voor weidehooi en stro. Verder wordt in de markt definitief de balans opgemaakt, nu de gras- en maisoogst definitief in de kuil liggen. 
18 Oktober 2022
ruwvoer perspulp Agrifoto3

Analyse Ruwvoer

Vraag naar ruwvoeders blijft goed

Zonder dat de interesse extreem is, blijven ruwvoeders goed gevraagd. Melkveehouders moeten dit jaar als gevolg van de droogte rekening houden met de tegenvallende gras- en maisoogst. De hoge melkprijs stelt ze in staat om om tot zaken te komen.
11 Oktober 2022
mais Ruwvoertour 2022

Analyse Ruwvoer

Maïsprijzen stabiliseren, bierbostel opnieuw duurder

De maisoogst in Nederland nadert zijn einde. Door de droogte deze zomer is het product beter gevraagd dan andere jaren, al loopt het volgens handelaren geen storm. Wel tonen de prijzen van bierbostel een stijgende ondertoon.
4 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief