Ruwvoerprijzen

bierbostel

Analyse Ruwvoer

Bijproducten bewegen iets op voermarkt

Sinterklaas is nog niet het land uit maar in de fouragehandel worden geen cadeautjes gegeven. Prijzen blijven op een relatief stevig niveau. De meeste beweging op de voermarkt zit in de bijproducten.
Gisteren 17:10 uur
winter veevoer voer koeien koeienstal kou

Analyse Ruwvoer

Verschuivingen blijven beperkt op ruwvoermarkt

Koning Winter deelt met nachtvorst de eerste speldenprikjes uit. De fouragehandel staat nog niet in de winterstand. Er gebeurt nog het nodige met campagneproducten en door de natte herfst moet er ook nog behoorlijk wat stro uitgeleverd worden.
28 November 2023
ruwvoer perspulp

Analyse Ruwvoer

Ruwvoer blijft aan de prijs ondanks beperkte handel

Deze tijd van het jaar is doorgaans niet de drukste periode in de fouragehandel. Dit jaar is daarop geen uitzondering. Met de maïsoogst aan kant en het einde van het weideseizoen is er in het ruwvoer is de grote drukte achter de rug. Dat wil niet zeggen dat er niet wordt geïnformeerd naar voer.
21 November 2023
koeien ruwvoer

Analyse Ruwvoer

Ruwvoermarkt kan op adem komen

De rust keert langzaam maar zeker terug in de ruwvoerhandel. In kuilgras en maïs hebben de meeste handelaren niet veel te doen deze week. Bijproducten blijven goed gevraagd, al is het hele gekke er onderhand wel af. In hooi en stro loopt het vaste werk door.
14 November 2023
perspulp

Analyse Ruwvoer

Bijproducten blijven veelgevraagd

De laatste loodjes in de maïsoogst wegen het zwaarst. Gelukkig is het overgrote deel van de snijmaïs binnen. Het is vooral het vaste werk in de ruwvoerhandel dat de markt maakt. Met bijproducten is het wel puzzelen voor leveranciers om de klanten tevreden te houden.
7 November 2023
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Analyse Ruwvoer

Druk van de ketel op ruwvoermarkt

Ondanks de natte oktobermaand is de snijmaïs toch voor verreweg het grootste deel geoogst. Nu de drukte in de maïs achter de rug is, is het ook in de voerhandel een stuk rustiger. Vraag blijft er wel, maar het gekke is eraf.
31 Oktober 2023
hakselen hakselaar maisoogst snijmais

Analyse Ruwvoer

De strijd is nog niet gestreden met de maïsoogst

De grootste drukte is inmiddels wel achter de rug in de ruwvoer handel. Dat wil niet zeggen dat de spanning er af is. In de maïs is de strijd nog niet gestreden door de regen van de laatste weken. Verder valt op dat de vraag naar bijproducten goed is. Veehouders zijn actief opzoek naar aanvulling op de rantsoen.
24 Oktober 2023
hakselen hakselaar maisoogst kuilmais

Analyse Ruwvoer

Snijmaïs en bijproducten beheersen voermarkt

Het is nog steeds vooral maïs dat de klok slaat in de ruwvoerhandel. Maar ook in de bijproducten is het alle zeilen bijzetten. Niet alleen als boer zit het weleens tegen. Ook verwerkende bedrijven blijken weleens tegenvallers te hebben. Voor de voerhandel komt dat alleen op een ongelukkig moment.
17 Oktober 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox