Bedrijfsopvolging

varkenshouderij varkensstal

Nieuws Varkens

Varkensbedrijf wil verder, opvolging vaak onduidelijk

Een groot deel van de Nederlandse varkenshouders verder wil graag verder met zijn/haar bedrijf. Dat blijkt uit een enquête onder 700 varkenshouders, uitgevoerd door AgriDirect.
18 Februari 2022
Cor Pierik

BB TV Feiten

Stoppende boeren laten veestapel niet halveren

Politiek Den Haag gaat er vaak van uit dat gedwongen stoppen niet nodig is om de stikstofuitstoot terug te dringen, doordat 60% van de agrarische bedrijven geen opvolger heeft. Toch laten die stoppers de veestapel niet halveren, laat staan dat het stikstofprobleem hiermee wordt opgelost. Hoe dat kan, legt Cor Pierik, landbouweconoom van het CBS, uit in Boerenbusiness Feiten.
13 Mei 2021
bedrijfsopvolging Boerenbusiness bedrijfsovername

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

Impact bedrijfsopvolging in een coronacrisis

De coronapandemie leidt bij eigenaren van familiebedrijven tot meer zelfreflectie over hun opvolging. Dat blijkt uit onderzoek van Nyenrode Business Universiteit. Boerenbedrijven zijn dé familiebedrijven bij uitstek. Daarom zijn de uitkomsten interessant.
27 Maart 2021
bedrijfsopvolging

Nieuws Bedrijfsopvolging

'Gebrek aan jonge boeren is een groot probleem'

Het gebrek aan jonge agrarisch ondernemers in Nederland is een groot probleem, zo stellen onder meer LTO Nederland, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en de BoerBurgerBeweging (BBB) als reactie op de nieuwe gegevens over bedrijfsopvolging.
14 Januari 2021

BB TV Feiten

Ruim 16.000 bedrijven hebben geen opvolger

Van de land- en tuinbouwbedrijven met een bedrijfshoofd van 55 jaar of ouder heeft 60% momenteel geen bedrijfsopvolger. Dit betreft ruim 16.000 bedrijven. Dat vertelt Cor Pierik, hoofd landbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), in een nieuwe Boerenbusiness Feiten.
13 Januari 2021
boerenprotest

Nieuws Jonge Boerenfonds

Waarom het Jonge Boerenfonds een flop lijkt

Toen minister Carola Schouten van landbouw haar functie ging bekleden was een fonds voor jonge boeren ter ondersteuning van bedrijfsovername één van haar speerpunten. Het fonds is er inmiddels en stelt maar liefst €75 miljoen beschikbaar. Toch zijn er maar 2 aanmeldingen geweest. Waarom blijkt het fonds een flop?
25 September 2020

Aangeboden door Farmers Funding

Stoppende melkveehouder staat voor lastig vraagstuk

Veel melkveehouders hebben geen opvolger, waardoor zij de komende jaren moeten besluiten hoe zij het bedrijf willen beëindigen. Volgens Ernst van Heijden van Farmers Funding zijn er tal mogelijkheden omtrent bedrijfsbeëindiging. In deze video bespreekt hij die mogelijkheden. 
14 Maart 2019
bedrijfsopvolging

Opinie Erik Marcus

Krijgt bedrijfsopvolger nog altijd bedrijfseigendom?

5 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden