Droogte 2019

droogte koolzaad

Nieuws Droogte

Beregening alweer nodig, droogte blijft item

Op verschillende plaatsen wordt alweer volop beregend, met name in de provincies Flevoland en Zeeland. Hoewel de regen van eind februari wat verlichting heeft gebracht, blijft droogte een punt voor veel akkerbouwers.
12 April 2019
rijpaden aardappelen poten

Inside Aardappelen

In diverse regio's is poten bijna klaar

Het poten van de aardappelen is bijna overal in volle gang en diverse regio's zijn zelfs al bijna klaar met poten. Er zijn altijd verschillen zichtbaar, zo ook dit seizoen. Er zijn bijvoorbeeld ook regio's die nog flink achterlopen. 
11 April 2019
droogte grasland beregening

Nieuws Droogte

Eerste beregenverbod is een feit

Het Noord-Brabantse waterschap De Dommel heeft dinsdag 2 april het eerste beregenverbod van 2019 afgekondigd. Deze is geldig van 1 april tot 1 juni. Grondeigenaren en boeren in het gebied tussen Eindhoven en de Belgische grens mogen hun grasland niet met grondwater beregenen.
3 April 2019
beregening

Nieuws Weer

Niveau bodemwater terug op normaal niveau

Aan de hand van satellietbeelden concludeert VanderSat dat het niveau van het bodemwater in Nederland weer terug is op een normaal niveau. Voor sommige gemeenten heeft het watertekort 10 maanden geduurd.
20 Maart 2019

BB TV Robert de Vries

'Droogte blijft voor Oost-Nederland een gevaar'

Na een uitzonderlijke periode van warm weer, brengt een koel en wisselvallig weertype meer regen. Toch vult ook dat het neerslagtekort niet direct aan en vooral in Oost- en Zuidoost-Nederland blijft de grondwaterstand enorm laag. Dat heeft consequenties voor de landbouw, zo legt weerman Robert de Vries uit.
1 Maart 2019

Marktflits Weer

Absurd hoge temperaturen met weinig regen op komst

Het voorjaar staat officieel voor de deur, maar de afgelopen dagen was het al redelijk goed weer voor de boeren. Wat gaat de temperatuur de komende week doen, en worden weer de nodige records gebroken? Weerman Robert de Vries geeft het antwoord in deze nieuwe marktflits.
21 Februari 2019
droogte grondbewerking Kleigrond

Nieuws Droogte

Droogte nu al bovenaan ieders agenda

De berichtgeving over de droogte, in Nederland en elders in Europa, gaat onverminderd door. Met een nieuw groeiseizoen voor de boeg maken de waterbeheerders en agrarische sector zich ernstig zorgen over de lage watervoorraad. Die kan dit voorjaar namelijk direct impact hebben.
20 Februari 2019
droogte koeien australie

Inside Melk

Droogte is desastreus voor Australische melkers

De melkveehouders in Australië lijden onder de aanhoudende droogte. Hoewel de regionale verschillen groot zijn, stijgen de voerprijzen overal. Voor het eerst in 20 jaar tijd zal de totale Australische melkproductie onder de 9 miljard kilo blijven.
10 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden