JOZ

JOZ Agribusiness Award 2021

BB TV Arend Kuperus - JOZ

'Je eigen stikstof maken zonder aan te kopen’

Om de emissie van ammoniak op melkveebedrijven terug te dringen, heeft JOZ de Gazoo ontwikkeld. Deze stikstofkraker is een circulaire oplossing, waarbij niet alleen de uitstoot van stikstof en methaan wordt gereduceerd, maar ook vloeibare kunstmest wordt geproduceerd. 'Je gaat je eigen stikstof creëren en hoeft deze dus niet meer aan te kopen', vertelt JOZ-topman Arend Kuperus. JOZ is met de Gazoo is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
19 November 2021

Aangeboden door JOZ

Met de stikstofkraker kan veehouder weer groeien

Robotfabrikant JOZ heeft een nieuw product gelanceerd, waarmee melkveehouders op eigen erf stikstof kunnen reduceren. CEO Arend Kuperus legt uit wat de 'stikstofkraker' inhoudt en wat een melkveehouder er aan heeft. 'Bij 150 koeien lopen de baten op tot ruim €22.000 per jaar.'
25 Augustus 2020
JOZ

Aangeboden door JOZ

JOZ lanceert baanbrekende stikstofkraker

Op 25 augustus lanceert JOZ de baanbrekende stikstofkraker en bijbehorende separator. Met deze circulaire oplossingen kunnen veehouders op hun eigen erf tot 80 procent stikstof reduceren zónder hun veestapel te hoeven inkrimpen. De stikstofkraker en separator zijn 2 van de 5 innovaties die de mestverwerkingspecialist dit jaar op de markt brengt.
17 Augustus 2020

BB TV Arend Kuperus

'Melkveehouder kan nog veel slimmer werken'

Arend Kuperus, de CEO van JOZ, vindt dat melkveehouders nog veel slimmer kunnen werken. De fabrikant van meerdere mest- en voeraanschuifrobots is ambitieus. Recent stapte Rabobank in als investeerder om de groeiplannen waar te maken. In een gesprek met Wouter Baan doet Kuperus de plannen uit de doeken. 
1 Juli 2019
financieel rekenen euro rekenmachine

Nieuws Rabo Participaties

Rabobank koopt zich in bij mesttechneut JOZ

Rabo Participaties heeft een meerderheidsbelang genomen in mestafvoertechneut JOZ. Met deze kapitaalinjectie wil het familiebedrijf de internationale expansie versnellen en de ontwikkeling van nieuwe mestoplossingen bevorderen. Ook sluit het overnames van bedrijven niet uit.
13 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox