Stikstofbenutting

Hagoort

Interview Coen Hagoort

'Ik mis het boerengeluid in veel rapporten'

De afgelopen maanden regende het rapporten over waar het heen moet met de landbouw. Opvallend weinig plannen die tot stand kwamen in samenspraak mét de boer. Boerenbusiness zocht een boer op uit de voorhoede van het peloton: melkveehouder Coen Hagoort. Welke oplossingen ziet hij?
23 Juli 2021
melkveebedrijf koeien weidegang nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Nieuw-Zeeland test smalle weegbree tegen nitraat

De overheid van Nieuw-Zeeland heeft een onderzoek gestart om de zoetwater kwaliteit te verbeteren door graslanden door te zaaien met smalle weegbree. Het effect van dit kruid wordt onderzocht op grote weilanden.
23 Juni 2021
natuur Natuurbeheer

Opinie Geesje Rotgers

Overheid weegt grootste stikstofbron niet mee

Natuur krijgt stikstof aangevoerd vanuit de lucht (afkomstig vanuit landbouw, industrie, logistiek). De omvang van deze bron wordt tot op de gram becijferd, elk jaar opnieuw. Maar natuur krijgt óók stikstof aangevoerd vanuit de eigen bodemvoorraad. Dit is nog wel de grootste stikstofbron, die niet wordt gekwantificeerd en meegewogen in het stikstofbeleid
12 Juni 2021
veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal

Achtergrond Voer

Hoe kan stikstofverlies via voer worden beperkt?

De melkveeecor in Nederland dreigt in 2019 opnieuw boven het stikstofplafond uit te komen. Dit maakt dat er maatregelen nodig zijn om een nieuwe generieke korting af te wenden. De sector is zelf aan zet en hamert op kennis en bewustwording. Wat is er op het gebied van voer mogelijk?
23 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox