Granenoogst 2019

mais korrelmais

Inside Granen & Grondstof

Dit merk je van een extreme graanoogst in VS

De oogst van korrelmaïs en sojabonen in de Verenigde Staten verloopt tergend langzaam. Begin november is het middelpunt bereikt voor maïs, zo vermeldt het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Normaliter is op deze datum 75% geoogst. Wat betekent dit voor het internationale marktverloop?
5 November 2019
mais maisoogst rusland

Inside Granen & Grondstof

Zorgen over extreem late graanoogst VS

De Amerikaanse beurzen noteren maandag 7 oktober hoger in afwachting van het Wasde-rapport. Het Amerikaanse landbouwministerie USDA maakt niet alleen bekend hoe het denkt over de extreem late soja- en maïsoogst, ook cijfers over de verwachtte eindvoorraad worden gepubliceerd.
7 Oktober 2019

Marktflits Granen

Waarom stijgen de tarweprijzen plotseling?

Terwijl de tarweoogst op gang komt, kwam de prijs op de termijnmarkt iets onder druk te staan. Die prijsdaling kwam eind afgelopen week echter abrupt tot stilstand. Wat zorgde voor de snelle prijsstijging?
15 Juli 2019
spuiten gewasbescherming tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Regen op tijd voor Europese graangewassen

Volgens het MARS-rapport van de Europese Commissie is de neerslag van mei op tijd gekomen voor de tarwe, de gerst en de koolzaadgewassen. Alleen in Spanje zorgt aanhoudende droogte voor een lagere oogst. In Frankrijk viel juist te veel regen, wat de opbrengst niet ten goede komt.
18 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden