Landbouwtelling 2019

varkenshouderij biggen

Nieuws Landbouwtelling

Ook minder vleesvarkens en biggen in Nederland

Niet alleen de varkensstapel, maar ook het aantal fokvarkens, biggen en vleesvarkens is dit jaar afgenomen. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van Landbouwtelling 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal varkensbedrijven met biggen is in 2019 zelfs met bijna 7% gedaald.
29 November 2019
varkenshouderij varkens

Nieuws Landbouwtelling

Nederlandse varkensstapel daalt met ruim 2 procent

De varkensstapel in Nederland is met ongeveer 2,4% afgenomen ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2019 van het CBS. Nederland telt daarnaast circa 3,2% minder varkensbedrijven.
29 November 2019
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Landbouwtelling

Aantal koeien in extensief gebied terug op oude niveau

In de veelal noordelijke provincies ligt het gemiddelde aantal melkkoeien per bedrijf weer op het niveau van voor de introductie van de fosfaatwetgeving. Dat tonen de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan. De jongveestapel moet het door het rechtsstelsel ontgelden.
29 November 2019
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Nieuws Landbouwtelling CBS

Uienareaal breekt records, fors meer aardappelen

Dit jaar worden, net zoals in 2017 en 2018, in Nederland meer aardappelen en uien geteeld. Daarnaast toont ook het areaal tarwe een stijging. Dat blijkt vrijdag 28 juni uit de voorlopige areaalcijfers, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op de Gecombineerde opgave baseert.
28 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief