Biologische akkerbouw

peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Het is rustig op de biologische markten. Dat komt met name door de aanhoudende neerslag die de oogst vertraagt. Zeker bij peen, waar nauwelijks iets wordt gerooid. Maar ook op het gebied van de afzet valt er weinig te beleven. 
8 November 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

De biologische uientelers hebben vertrouwen in de lange termijn, maar voorlopig blijven de prijzen licht onder druk staan. Voor peen gebeurt er door het natte weer maar weinig in het veld maar datzelfde geldt voor de vraag dat beperkt blijft.
1 November 2023
uien biologisch

Analyse biologisch

Biologische uienmarkt staat even 'on hold'

De opbrengst van biologische uien matcht niet helemaal met het prijsverloop dat sinds de oogst zichtbaar is. Dat heeft vooral te maken met de vraag. De biologische aardappelmarkt daalt licht vergeleken met voorgaande week.
18 Oktober 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Stemming biologische aardappelmarkt is goed

Met het bijzondere groeiseizoen nog maar nauwelijks achter de rug ligt het prijsniveau van de biologische tafelaardappelmarkt een stuk hoger dan het afgelopen seizoen. Ook de afzetmogelijkheden later in het bewaarseizoen lijken tot nu toe niet verkeerd. De biologische uienmarkt begint het seizoen wel stroef.
4 Oktober 2023
aardappelen pootgoed biologisch aardappelen poten

Analyse biologisch

Biologische markt houdt al rekening met nat voorjaar

De biologische aardappel- en uienmarkt verlopen tamelijk rustig, maar de telers focussen zich nu even op het komende seizoen. De voorjaarsperikelen zijn al van invloed op markt.
3 Mei 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische peen blijft grote sprongen maken

Met een sterke vraag naar biologische peen en krappe voorraden maakt de prijs opnieuw een forse stap naar boven. Daarentegen hebben biologische uien moeite om met de gangbare markt mee te komen en gebeurd er op de aardappelmarkt vrijwel niets.
1 Maart 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Markt biologische aardappel zakt verder weg

De biologische aardappelmarkt verloopt stroef en het vertrouwen wordt aangetast. Bij de biologische peen- en uienmarkt is daar geen sprake van.
22 Februari 2023
peen

Analyse Biologsich

Telers houden vertrouwen in de biologische markt

Telers met goed product hebben het gevoel dat er meer in het vat zit en houden de deuren dicht. Kopers zijn echter voorzichtig. Er is daarom relatief weinig handel in biologische aardappelen, peen en uien.
27 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox