Biologische akkerbouw

uien Agrifoto4

Analyse BB Biologisch

Snel een koper vinden heeft prioriteit op biomarkt

Zoeken naar een koper en zorgen dat de biologische aardappelen en uien die nog in de bewaring liggen een bestemming krijgen. Dat heeft de prioriteit bij veel telers. De prijs blijft natuurlijk belangrijk, maar raakt daarbij wel wat naar de achtergrond.
Eergisteren 16:30 uur
aardappelen Gewastour2020

Analyse BB Biologisch

Prijs houdt stand op stugge biologische markt

De markt voor biologische aardappelen en uien verloopt nog altijd stroef. Telers willen wel verkopen, maar afnemers hebben slechts weinig belangstelling. Desondanks blijft de prijs er wel op. Er worden alleen weinig zaken gedaan.
19 Mei 2022
biologisch erwten Agrifoto2 eggen

Analyse BB Biologisch

Nauwelijks vrije handel op biologische markt

Er is weinig vrije handel in biologische aardappelen en uien op het moment. De meeste verwerkers hebben hun verplichtingen naar leveranciers grotendeels afgedekt. Daarbij is de vraag op de markt niet van dien aard dat men een voorraad wil aanhouden.
12 Mei 2022
voorjaar peen zaaien Agrifoto biologisch vroege peen

Analyse BB Biologisch

Biologische markt blijft behoorlijk vast zitten

De stemming op de biologische markt voor aardappelen, uien en peen is een beetje in de mineur. De prijzen blijven op zich overeind maar het is volgens insiders een hele kunst om een koper te vinden op het moment. Welk effect heeft dat op de prijzen?
5 Mei 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse BB Biologisch

Kopers maken dienst uit op biologische markt

De handel in biologische aardappelen, peen en uien blijft wat moeilijk lopen. Het vaste werk loopt gewoon door. Extra vraag of gaten die vallen blijven tot nu toe uit. Die incidentele uitschieters brengen leven in de markt en zijn de krenten in de pap zowel voor de telers als voor de handel.
28 April 2022
biologisch erwten Agrifoto2 eggen

Analyse BB Biologisch

Ondergronds begint er wat te schuiven op de biomarkt

Op het eerste gezicht lijken er geen grote verschuiving op de markt voor biologische aardappelen, uien en peen. Druk is het zeker ook niet te noemen, maar onder het oppervlak is er wel wat een het sluimeren.
21 April 2022
biologisch erwten Agrifoto2 eggen

Analyse BB Biologisch

Stemming op biologische markt blijft bedrukt

Er is weinig actie op de markt voor biologische aardappelen, uien en peen. Beetje bij beetje wordt wel handel gedaan, maar het loopt niet van harte. De grote vraag ontbreekt en dat drukt de stemming.
14 April 2022
biologisch Agrifoto2 eggen

Analyse BB Biologisch

De biologische markt blijft in een impasse zitten

De handel in biologische aardappelen, uien en peen verloopt nog steeds stroef. Er is wel vraag, maar het houdt allemaal niet over, melden insiders. Dat maakt dat verwerkers en handelaren voorzichtig zijn met kopen.
7 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief