Biologische akkerbouw

peen

Analyse biologisch

Handel in biologische peen zo goed als klaar

De biologische tafelaardappelmarkt blijft in hetzelfde vaarwater ondanks nieuwe oogst uit het Middellandse Zeegebied. Op de biologische peenmarkt is het einde van het bewaarseizoen goed zichtbaar. De handel is gedaan en het beetje wat er nog zit, heeft al een baas. Op de gele uienmarkt valt de kwaliteit tegen.
Eergisteren 17:15 uur
grond California

Achtergrond Biologisch

Bio en gangbaar gebaat bij 'concentratiegebieden'

Biologische landbouw zou minder negatieve effecten op het milieu hebben dan de conventionele landbouwpraktijk onder meer door minder gebruik van schadelijke gewasbeschermingsmiddelen (GBM’s). Voor de effecten wordt vooral gekeken op perceel niveau. Over welk effect biologische percelen hebben op het gebruik van GBM op naburige gangbare percelen en daarmee op het totale middelen gebruik is minder bekend. De Universiteit van California, Sante Barbara (UCSB) heeft daar onderzoek naar gedaan dat vorige maand in het wetenschapstijdschrift Science is gepubliceerd.
4 April 2024
peen peenoogst

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

De motor op de biologische peenmarkt hapert al langer en de bedrijvigheid is de afgelopen weken verder afgenomen. De prijzen blijven overeind, maar kwaliteit dicteert de markt. De biologische gele uienmarkt loopt daarentegen vlotjes door en dat leidt tot een verandering in de wekelijkse noteringen. 
27 Maart 2024
peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Het is rustig op de biologische markten. Dat komt met name door de aanhoudende neerslag die de oogst vertraagt. Zeker bij peen, waar nauwelijks iets wordt gerooid. Maar ook op het gebied van de afzet valt er weinig te beleven. 
8 November 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

De biologische uientelers hebben vertrouwen in de lange termijn, maar voorlopig blijven de prijzen licht onder druk staan. Voor peen gebeurt er door het natte weer maar weinig in het veld maar datzelfde geldt voor de vraag dat beperkt blijft.
1 November 2023
uien biologisch

Analyse biologisch

Biologische uienmarkt staat even 'on hold'

De opbrengst van biologische uien matcht niet helemaal met het prijsverloop dat sinds de oogst zichtbaar is. Dat heeft vooral te maken met de vraag. De biologische aardappelmarkt daalt licht vergeleken met voorgaande week.
18 Oktober 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Stemming biologische aardappelmarkt is goed

Met het bijzondere groeiseizoen nog maar nauwelijks achter de rug ligt het prijsniveau van de biologische tafelaardappelmarkt een stuk hoger dan het afgelopen seizoen. Ook de afzetmogelijkheden later in het bewaarseizoen lijken tot nu toe niet verkeerd. De biologische uienmarkt begint het seizoen wel stroef.
4 Oktober 2023
aardappelen pootgoed biologisch aardappelen poten

Analyse biologisch

Biologische markt houdt al rekening met nat voorjaar

De biologische aardappel- en uienmarkt verlopen tamelijk rustig, maar de telers focussen zich nu even op het komende seizoen. De voorjaarsperikelen zijn al van invloed op markt.
3 Mei 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden