Biologische akkerbouw

aardappelen pootgoed poten biologisch

Analyse biologisch

Biologische markt houdt al rekening met nat voorjaar

De biologische aardappel- en uienmarkt verlopen tamelijk rustig, maar de telers focussen zich nu even op het komende seizoen. De voorjaarsperikelen zijn al van invloed op markt.
3 Mei 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische peen blijft grote sprongen maken

Met een sterke vraag naar biologische peen en krappe voorraden maakt de prijs opnieuw een forse stap naar boven. Daarentegen hebben biologische uien moeite om met de gangbare markt mee te komen en gebeurd er op de aardappelmarkt vrijwel niets.
1 Maart 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Markt biologische aardappel zakt verder weg

De biologische aardappelmarkt verloopt stroef en het vertrouwen wordt aangetast. Bij de biologische peen- en uienmarkt is daar geen sprake van.
22 Februari 2023
peen

Analyse Biologsich

Telers houden vertrouwen in de biologische markt

Telers met goed product hebben het gevoel dat er meer in het vat zit en houden de deuren dicht. Kopers zijn echter voorzichtig. Er is daarom relatief weinig handel in biologische aardappelen, peen en uien.
27 Januari 2023
aardappelen

Analyse Biologisch

Biologische markt loopt stroef door beperkte vraag

Telers hebben geen grote haast met verkopen en handelaren hoeven de markt niet op om biologische aardappelen, uien en peen te kopen. Dat is in een notendop hoe de biomarkt op het moment getypeerd kan worden.
19 Januari 2023
aardappelen

Analyse BB Biologisch

Op biologische markt voert vertrouwen de boventoon

Telers houden de stemming erin op de markt voor biologische markt voor aardappelen, peen en uien. Voor heel veel handel zorgt dat overigens niet. Maar er komen nog kansen voorbij, zo lijkt de heersende gedachten onder telers.
13 Januari 2023
peen

Analyse BB Biologisch

Optimisme overheerst op de biologische markt

De stemming zit er aardig in op de biologische markt. De vraag naar biologische aardappelen, peen en uien is niet overdreven groot. Door relatief hoge prijzen in het gangbare kanaal ligt er een stevige bodem in de markt en dat sterkt het vertrouwen van telers in de tweede helft van het seizoen.
5 Januari 2023
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse biologisch

Biologische markt al bezig met tweede seizoenshelft

Van een spectaculair slot op de biologische markten aan het einde van het jaar is absoluut geen sprake. Biologische peen en uien doen echter wel een stapje omhoog, maar er wordt met name voorgesorteerd op de tweede seizoenshelft.
22 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox