Christine Lagarde

financieel euro

Inside Rente

ECB verlaagt rente, maar benoemt het niet

Het bestuur van de ECB heeft besloten de bestaande speciale leningen voor banken, de TLTROs, nog interessanter te maken. De banken kunnen tot zomer 2021 geld lenen bij de ECB tegen minimaal -0,5% rente en onder bepaalde voorwaarden zelfs -1,0%. Dat geld moeten ze dan wel gebruiken om leningen te verstrekken aan bedrijven.
2 Mei 2020
Christine Lagarde

Inside Rente

Wat heeft Christine Lagarde voor ons in petto?

Het aftellen is nu echt begonnen. Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), neemt ongetwijfeld elke keer wat dingen uit zijn kantoor mee als hij naar Rome vliegt. Zijn opvolgster Christine Lagarde denkt ondertussen wellicht na over hoe het kantoor, waar ze de komende 8 jaar door gaat brengen, in gaat richten.
11 Oktober 2019
Boerenbusiness ruzie conflict

Inside Rente

Diep verdeeld ECB prikkelt grilligheid financiële markt

De besluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) eerder deze maand hebben tot frictie geleid in de bestuurslagen van de bank. Het verder verlagen van de rente en opnieuw beginnen met het opkopen van obligaties – en zo de langetermijnrentes laag houden of verder omlaag te drukken – kon duidelijk niet rekenen op ieders instemming. Wat betekent dit?
27 September 2019
Christine Lagarde

Inside Rente

Nieuwe ECB-president: een slechte benoeming

Christine Lagarde. Tenzij er een wonder geschiedt, wordt de huidige topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds de opvolger van Mario Draghi als hij zijn presidentschap van de Europese Centrale Bank (ECB) neerlegt op 31 oktober van dit jaar.
5 Juli 2019
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Opinie Joost Derks

Deze topjob is eigenlijk een rotbaan

Daar waar Frans Timmermans een Europese topbaan aan zich voorbij ziet gaan, krijgt Christine Lagarde een hogere functie zomaar in de schoot geworpen. Echter, moet ze daar blij mee zijn?
5 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox