Dick Zelhorst

aardappelen

BB TV Aardappeldebat deel 2

Toekomst aardappel valt of staat met samenwerking

De fritesaardappelsector in Noordwest-Europa zet in op een forse groei van de aardappelafzet. Hoe denken Dick Zelhorst (Aviko Potato), Wim van de Ree (Nedato) en Jan van Hoogen (Agrico) dat te realiseren? Dat begint bij het structureel betalen van een kostprijs plus.
7 September 2021
Dick Zelhorst

Inside Aardappelen

Nieuw Chinees fritesavontuur sterkt Aviko

Twee jaar nadat de Chinese samenwerking tussen Aviko Potato en Snow Valley werd beëindigd, produceert het Nederlandse bedrijf opnieuw frites in China. Daarvoor heeft het een meerderheidsbelang in de lokale producent Hongyuan Louis genomen. Chief global supply officer Dick Zelhorst legt uit wat de stap betekent voor het bedrijf en voor de leden van Cosun.
8 Januari 2021
Dick Zelhorst

Interview 6 vragen aan Dick Zelhorst

'Inspanningen teler moeten beloond worden'

De aardappelpool van Aviko Potato heeft een bewogen jaar achter de rug met een uniek 'all time high' resultaat. Een jaarlijks prijsniveau van boven de €30 is een illusie. Extreme jaren lijken elkaar steeds sneller op te volgen. De teeltrisico's nemen hierdoor toe. Toch ziet Aviko-directeur Dick Zelhorst het wel als een verantwoordelijkheid voor de aardappelverwerker om structureel een prijs uit te keren waarbij telers kunnen blijven investeren. Dit resulteert in een volhoudbare teelt waar de gehele keten bij is gebaat.
11 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden