Suikerproductie 2019/2020

suiker euro

Inside Suiker

Suikerprijs kan weg omhoog niet vasthouden

De suikermarkt heeft moeite om het herstel vast te houden. Sinds de coronacrisis staat de prijs van suiker wereldwijd onder druk. De opleving die in mei te zien was, lijkt vooralsnog een kort leven beschoren.
28 Augustus 2020
suiker

Inside Suiker

Suikerconsumptie overtreft productie fors

Ook op de internationale suikersector heeft de coronacrisis impact. Dat neemt niet weg dat zich tussen de productie en de consumptie van suiker wereldwijd een groeiend gat vomt. Dat concluderen de Europese suikerdeskundigen in hun laatste overleg.
29 Juni 2020
suiker euro

Inside Suiker

Suikerprijs krabbelt langzaam weer op

Nu de economie op veel plaatsen langzaam weer wordt opgestart, trekt ook de suikermarkt voorzichtig aan. De verwachting is onder meer dat de vraag naar ethanol zal toenemen, waardoor de suikerprijs een positieve impuls krijgt. Na een diep dal is de weg omhoog echter lang.
4 Juni 2020
suiker euro

Inside Suiker

Voorlopig nog geen sprake van suikerfeest

De suikermarkt hangt nog steeds van onzekerheid aan elkaar. Eén van de gevolgen van de coronacrisis is dat de vraag naar ethanol flink is gedaald, waardoor een grotere suikerproductie verwacht wordt. Dat zet de prijs verder onder druk.
30 April 2020
tarwe - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Tekort tarwe en suiker duwt Pakistan in crisis

Brood en spelen zijn belangrijk om het volk rustig te houden. Dat is al lange tijd bekend, en wordt nu bevestigd door een crisis in Pakistan. In het land is een tekort aan tarwe en suiker ontstaan. Dat resulteert in grote druk op de regering, en Pakistan moet nu tarwe importeren.
21 Januari 2020
akkerbouw suikerbieten suiker bietenbewaring bietenoogst vorst winter

Inside Akkerbouw

Hoop voor hogere suikerprijs in 2020

Begin 2020 wordt een verbetering van de prijzen op de suikermarkt verwacht. De stemming in de Europese Unie is inmiddels omgeslagen en het dieptepunt ligt achter ons. Betekent dit ook dat de bietenprijs voor 2019 hoger uitvalt?
30 December 2019
suiker euro

Inside Akkerbouw

Sprankje hoop voor suikerprijs

De wereldsuikermarkt wordt momenteel gedomineerd door suikerrietproducerende landen als India, Brazilië en Thailand. De groeiomstandigheden waren ongunstig. Daarnaast trekt de vraag naar ethanol aan, waar veel suikerrietsap voor gebruikt wordt. Biedt dit kansen voor bietsuiker uit Europa?
5 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden