Bietenprijs

suikerbieten bietenhoop bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs Cosun over 2022 fors hoger richting record

Royal Cosun heeft de bietenprijs voor oogstjaar 2022 bekendgemaakt. De standaardprijs komt op €68,75 per netto ton quotumbieten bij 17% suiker en 91 winbaarheid. De bietenprijs voor de gemiddelde geleverde kwaliteit bedraagt €65,24, zo maakte de coöperatie vanochtend (8 februari) bekend via een sms aan de leden-telers.
8 Februari 2023
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Dit betalen Europese fabrieken voor suikerbieten

In heel Europa stijgen de suikerbietenprijzen flink voor 2022 en 2023. Suikerproducten hebben de sterk verbeterde suikermarkt kunnen verzilveren en dat telt door in de bietenprijs voor telers. Prijsverhogingen van 40% zijn daarmee niet ongewoon. Dat doen de Europese fabrieken met hun contracten?
15 November 2022

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Het rendement van de suikerbietenteelt ligt bij menig teler onder het vergrootglas, zeker nu de kostprijs van de teelt stijgt. Dirk de Lugt, voorzitter van coöperatie Royal Cosun, praat met Niels van der Boom over de ontwikkelingen op de suikermarkt, in het bietenteelt, het rendement en de bietenprijs. 
2 November 2022
suikerbieten bietenoogst aardappelrooier

Nieuws Suikerbieten

Suikerbietencampagne van start na goed groeiseizoen

De suikerbietencampagne is vandaag 13 september officieel van start gegaan bij Cosun Beet Company. Deze campagne moet een bovengemiddelde bietenopbrengst verwerkt worden vanwege het goede groeiseizoen.
13 September 2022
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Cosun rekent op 'sterk verbeterde' bietenprijs

Cosun verwacht dat de bietenprijs over het lopende campagnejaar 2022 zo'n 20 tot 30% hoger ligt dan over het vorige jaar 2022. Daarmee compenseert de bietenprijs volgens het coöperatief voedingsconcern de kostenstijgingen in de teelt. Cosun meldt daarbij dat de aangesloten leden-telers voor het komende jaar meer suikerbieten kunnen inzaaien.
26 Augustus 2022
suikerbieten

Nieuws Poll suikerbieten

Bietenprijs moet hoger, strategie Cosun akkoord

Suikerbietentelers vinden een voorgestelde minimumprijs voor suikerbieten van €45 per ton te weinig. Daarentegen kan het gros zich wel vinden in de nieuwe strategie die coöperatie Royal Cosun heeft ontvouwd. Dat zijn kortgezegd de conclusies na een vragenronde onder lezers. Ondanks een hogere toewijzing neemt het areaal waarschijnlijk niet verder toe.
21 Februari 2022
suikerbieten bietenoogst bietenladen

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs Cosun over 2021 smaakt eindelijk wat zoeter

Royal Cosun heeft de bietenprijs voor oogstjaar 2021 bekend gemaakt. Deze komt op €00,00 per netto ton quotumbieten bij 17% suiker. De bietenprijs voor de gemiddelde geleverde kwaliteit bedraagt €00,00 zo maakt de coöperatie bekend.
9 Februari 2022
suikerbieten frankrijk

Nieuws Suiker

Franse bietenprijs stijgt, vooruitzichten zijn goed

Eén van de twee grote Franse bietencoöperaties, Cristal Union, heeft haar bietenprijs voor 2021 bekend gemaakt. Die komt uit op €29 per ton bieten. Het resultaat is marginaal hoger dan waar eerder rekening mee werd gehouden.
6 December 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox