Aardappelanalyse 2019

Croky

Nieuws Aardappelanalyse 2019

'Chipsaardappel moet beter renderen dan fritesras'

De chipsaardappel kent eigen wetten en regels in de teelt, de logistiek en de afzetmarkt. Toch moet het Belgische Roger & Roger, de producent van onder meer Croky, in teeltcontracten meebewegen met de ontwikkelingen op de fritesmarkt.
4 November 2019
aardappelen sorteren

Nieuws Aardappelanalyse 2019

Aardappelteler is met de markt mee geëvolueerd

DCA Groep liet in 2012 een onderzoek uitvoeren onder boeren om te weten hoe zij producten afzetten en welke beleving zij hadden bij de markt. Bijna 8 jaar later heeft Boerenbusiness dit onderzoek herhaald. Wat blijkt? De aardappelteler is met de markt mee geëvolueerd.
31 Oktober 2019
aardappelen aardappeloogst Agrifoto

Opinie Kees Maas

Wat als alles wel goed groeit?

Na 2018, blijkt ook 2019 een bijzonder jaar te worden. Droogte laat zijn sporen na en zorgt voor hoge kosten: daarbij is telen zonder beregening Russisch roulette.
28 Oktober 2019
aardappelen akkerbouw aardappelveld aardappelperceel ruggen

Nieuws Aardappelanalyse 2019

India moderniseert in eigen tempo

India, de op 1 na grootste aardappelproducent ter wereld, is potentieel een enorme markt voor westerse machinebouwers, veredelaars en verwerkers. Het model van hier kopiëren, zoals de Chinezen doen, past echter niet in hun cultuur. Vernieuwen wel: er is zelfs een ministerie voor Voedselverwerkende Industrie.
24 Oktober 2019
Duitsland

Nieuws Aardappelanalyse 2019

'Tafelaardappelmarkt biedt ons goede kansen'

Ondanks dat de aardappel ook in de Duitse keuken vaker het veld moet ruimen voor pasta of rijst, blijft het bedrijf Kartoffel Olligs zich focussen op tafelaardappelen. Daarvoor werkt het hard aan de lokale afzet, en met succes. Ondernemer Heinz-Georg Olligs ziet zelfs mogelijkheden om te groeien.
21 Oktober 2019
china kaart

Inside Aardappelen

Chinees aardappelareaal daalt met 600.000 hectare

Het aardappelareaal in China is de afgelopen jaren plotseling met 600.000 hectare gedaald. Zelfs voor de fikse oppervlakte waarop China aardappelen teelt, is een daling van 12,5% fors te noemen. Wat is er aan de hand in de volksrepubliek?
17 Oktober 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief