Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage Frank Peter Kuijpers

'Als er al een stikstofcrisis is, dan is die er al 140 jaar'

'Als er in Zeeland al een stikstofcrisis is, dan is deze er al 140 jaar', zo stelt akkerbouwer Frank Peter Kuijpers. Hij is behalve akkerbouwer, ook lid van de Provinciale Staten in Zeeland en probeert de huidige landbouwproblemen in het licht van de geschiedenis te zien.
20 December 2019
Boerenbusiness

Bedrijfsreportage Maatschap Oosterhuis

'We doen er alles aan om niets uit te stoten'

Het melkveebedrijf van Yvonne (47) en Hans (51) Oosterhuis bevindt zich op 170 meter van een Natura2000-gebied. Dit betekent dat ze op termijn moeten stoppen of verkassen, maar bij die gedachte leggen ze zich niet zomaar neer. 'Het doel is om bij een eventuele meting aan te tonen dat we niets uitstoten', aldus Yvonne.
13 December 2019

Bedrijfsreportage Van der Heijden

'Iedere meter grond moet geld opbrengen'

Het gemengde akkerbouw- en varkenshouderijbedrijf van de familie Van der Heijden in Soerendonk (Noord-Brabant) heeft de focus op fritesaardappelen. Niet meer hectares, maar meer tonnen van een hectare is de filosofie van Toon en zoon Twan. Daarbij is de rekenmachine een onontbeerlijk instrument, zo blijkt.
6 December 2019
varkenshouderij Boerenbusiness

Bedrijfsreportage Maatschap Pierik

SPF-bedrijf focust op meer goede en gezonde biggen

De SPF-status die het zeugenbedrijf van maatschap Pierik in Ruurlo levert hen niet alleen goede prijzen, maar ook veel werkplezier op. 'Minder entingen en andere behandelingen hoeven toepassen werkt prettig. Antibiotica gebruiken we bijna niet meer. Dat geeft veel rust.'
29 November 2019
munster

Bedrijfsreportage Kwekerij Munster

'De consument laten zien wat we doen'

Tulpen en pootaardappelen, ze vormen een ideale combinatie op het bedrijf van Siem en Sandra Munster in Slootdorp. Of het nu gaat om de ontwikkeling van kennis of de spreiding van risico's en arbeid, de twee teelten versterken elkaar. Toch zien de ondernemers ook uitdagingen over en weer. 'De aardappelsector kan heel wat leren van de tulpenmarketing.'
22 November 2019

Bedrijfsreportage Familie Haarman

'Voor ons geen robot, wij staan graag in de melkstal'

In het Overijsselse Heeten ligt het melkveebedrijf van de familie Haarman. André en Hedwig zijn de derde generatie boer in rij. Samen met hun 3 kinderen zetten zij met veel plezier het dagelijkse werk rond. Op dit familiebedrijf staan de koe en maatschappelijke verbinding hoog in het vaandel.
15 November 2019

Bedrijfsreportage Klaas en Lian Riepma

'Bedrijfsopvolging is moeilijker geworden'

Opvolging van boerenbedrijven is nooit makkelijk geweest. Tegenwoordig is het echter moeilijker dan ooit, zeker voor kleinere bedrijven. Vrijwel de enige manier is het zoeken van alternatieve teelten of inkomsten. Op het akkerbouwbedrijf van de familie Riepma in Middenmeer weten ze daar alles van.
8 November 2019

Bedrijfsreportage Matthijs Baan

'Ik wilde in melk echt iets vernieuwends neerzetten'

Melkveehouder Matthijs Baan stelde zichzelf jaren voor de doelstelling iets vernieuwends te doen met melk. Uit die gedachte is het concept ElkeMelk gerold. Dit concept moet laten zien dat iedere koe uniek is en dus andere melk produceert. "Doorgaans verdwijnt de melk in de anonimiteit. Dat wil ik voorkomen."
3 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden