Groenbemester

limagrain

Aangeboden door Limagrain

Vruchtbare bodem met groenbemesters

De basis voor een succesvolle teelt is een vruchtbare bodem met een rijk bodemleven, voldoende nutriënten en een goede bodemstructuur. Door de krimpende mogelijkheden in bemesting en gewasbescherming neemt het belang van bodemvruchtbaarheid snel toe. Groenbemesters leveren een grote bijdrage aan het behoud en de verbetering daarvan.
12 Juli 2019
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Groenbemesters voor een betere bodemgezondheid

Een groenbemester stimuleert het bodemleven, maar kan ook schadelijke aaltjes vermeerderen. Stem je groenbemesterkeuze dus altijd af op de (mogelijke) probleemaaltjes in het perceel.
3 Juli 2019
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Groenbemesters voor extra biodiversiteit

We kunnen er in de moderne landbouwsector niet omheen: de biodiversiteit. Telers in Nederland zijn al bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk, maar het moet nóg beter. Stimulering van de biodiversiteit zal tevens in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid een belangrijke factor worden.
7 Juni 2019
Glyfosaat Roundup

Opinie Niels van der Boom

De boer en het dilemma van de oranje velden

Je kunt er de klok op gelijk zetten dat zo'n 3 maanden na de zwarte piet discussie op sociale media de discussie rond de oranje velden van start gaat. Percelen groenbemester en grasland die zijn doodgespoten voor de volgende teelt. Net als bij zwarte piet staan 2 groepen lijnrecht tegenover elkaar.
21 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief